Ulovlige genstande smugles ind i fængsler med droner

Der er i mindst to tilfælde blevet smuglet ulovlige genstande over fængselsmure med droner

I mindst to tilfælde er der ifølge Kriminalforsorgen brugt droner til at smugle ulovlige genstande ind i danske fængsler.

Det skriver DR, som har fået aktindsigt i en række dokumenter. Det er blandt andet et brev fra Kriminalforsorgen til Erhvervsstyrelsen i marts 2015.

- Kriminalforsorgen er vidende om, at der i to tilfælde har været anvendt droner til at fragte ulovlige genstande ind i vores institutioner.

- Dette sker, selv om reglerne for brug af droner i nærheden af beboede områder og veje er ret restriktive, står der i brevet.

Kriminalforsorgen udtrykker i brevet bekymring for, at de små fjernstyrede luftfartøj hele tiden bliver billigere at anskaffe sig.

Hvilke ulovlige genstande, der er blevet smuglet over fængselsmurene, fremgår ikke af brevet. Kriminalforsorgen har heller ikke ønsket at stille op til interview, men skriver i en skriftlig kommentar til DR:

- Vi står selvfølgelig ved det, der står på skrift i aktindsigten. Men vi kan ikke kommentere på konkrete tilfælde.

- Det er et område, vi interesserer os for, men vi kan ikke kommentere, hvad vi eventuelt har gjort eller ikke gjort, skriver Lars Brysting, sikkerhedschef i Kriminalforsorgen.

De danske fængsler har store problemer med indsmugling af blandt andet mobiltelefoner.

Justitsminister Søren Pind (V) har i januar igangsat en redegørelse, som skal afdække, hvordan fire ud af de fem personer, som er varetægtsfængslet i forbindelse med terrorsagen i København, har haft adgang til mindst syv mobiltelefoner, mens de har siddet fængslet.