Ultimate fighter amok på fængselsbetjente

Den ene fik hul i hovedet - den anden fik andengradsforbrændinger, da varetægtsarrestant ud af det blå gik til angreb i Helsingør Arrest

En indsat tævede i aftes to fængselsbetjente i Helsingør Arrest. (Foto: Polfoto)
En indsat tævede i aftes to fængselsbetjente i Helsingør Arrest. (Foto: Polfoto)
Følg Krimi

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

En 27-årig varetægtsarrestant overfaldt i aftes to fængselsbetjente i Helsingør Arrest i Nordsjælland. Begge fængselsbetjente blev i al hast kørt på hospitalet for at blive behandlet for henholdsvis hul i hovedet og andengradsforbrændinger.

Manden, som angiveligt dyrker kampsporten ultimate fighting, gik ifølge områdechef for sikkerhed i området København Finn Heiselberg helt umotiveret amok, da de to fængselsbetjente var i færd med at lukke ham ud af et af arrestens køkkener.

- Han overfalder ham bagfra med knytnæverne og slår ham syv til ti gange, så han får hul i hovedet og er ukampdygtig, siger Finn Heiselberg, som ikke er klar over, om knytnæveslagene i sig selv er skyld i flængen i kollegaens hoved, eller om der gik hul, da han ramte gulvet.

- Men den indsatte er fysisk i god stand - han er stærk.

- Der er ingen tvivl om, at han kan kampsport efter det overfald, han har begået, siger Kim Østerbye, formand i Fængselsforbundet, til Ekstra Bladet.

Detaljen om, at den 27-årige dyrker ultimate fighting ønsker Finn Heiselberg ikke at kommentere overfor Ekstra Bladet, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger havde den varetægtsfængslede en pokal, han har vundet i en ultimate fighting-kamp, stående i sin celle.

Landede i kogende vand
Den først overfaldne fængselsbetjent var sammen med en kollega, der straks forsøgte at gribe ind i overfaldet.

- Han bliver også tildelt tre til fire knytnæveslag i ansigtet, og der opstår tumult. De tumler lidt rundt og rammer ind i en varmtvandsbeholder på gangen, hvor der kan tappes vand til te og kaffe. Den og 20-30 liter kogende vand ryger ned, og kollegaen lander i det, fortæller Finn Heiselberg til Ekstra Bladet.

Imens det brandvarme vand gav fængselsbetjenten andengradsforbrændinger på det ene ben og hoften, slap overfaldsmanden fra sammenstødet uden men, da han landede ovenpå betjenten.

Fængselsbetjentene har forklaret, at intet havde indikeret, at den 27-årige kunne finde på at gå amok. Til alt held lykkedes det den ene fængselsbetjent at alarmere sine kolleger, da manden havde kastet sig over hans kollega, og fire andre betjente ilede hurtigt til for at pacificere overfaldsmanden.

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

I arrestens fælles opholdsareal overmandede de arrestanten, som nu er blevet spærret inde i en af Kriminalforsorgens institutioner i København.

De to sårede fængselsbetjente blev i ambulance bragt til Hillerød Hospital, hvor den ene fik lappet flængen i sit hoved sammen, mens den anden i to til tre timer blev behandlet for de alvorlige forbrændinger.

Mere vold indenfor murene
Fængselsforbundet og Kriminalforsorgen har i 2015 ekstra fokus på vold mod både indsatte og ansatte, som ifølge statistikken er stigende indenfor murene.

- Men en episode som denne er usædvanlig. Det kom helt overrumplende, og vores betjente har normalt en god fornemmelse af, hvad der foregå. De havde talt med den indsatte, som slet ikke havde udvist tegn på, at han kunne finde på det her, fortæller Finn Heiselberg, som tilføjer, at manden kom til arresten i lørdags.

Hvad han er varetægtsfængslet for, ønsker Finn Heiselberg ikke at udtale sig om, men han afviser, at der er tale om en drabssigtet, som er blandt arrestens brogede skare.

- Vi har alt fra tyveknægte til drabsmænd. Det er primært varetægtsfængslede, som afventer sagsbehandling og domme, og de dømte, vi har siddende, er her kun, mens de er i venteposition til at blive placeret på den rette afsoningsanstalt.

Finn Heiselberg har ikke i skrivende stund overblik over, om den 27-årige bliver fremstillet for overfaldet, men han er politianmeldt for voldsepisoden.

De to fængselsbetjente er blevet udskrevet fra hospitalet, og der bliver nu taget hånd om dem, så de på et tidspunkt kan vende tilbage til deres arbejde. Både de og deres rystede kolleger er blevet tilbudt krisehjælp.

Ved du noget, så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.