Ulykke i fysiktime: Elev slemt ætset i ansigtet

Fløjet til behandling på skadestue

Se optagelser fra området her. Video: Per Rasmussen

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 15-årig dreng fra det private opholdssted Ibs Mølle ved Mørkøv vest for Holbæk har fået svære ætsninger i ansigtet og på brystet efter en ulykke i en fysiktime.

Ulykken skete, mens drengen sammen med andre børn fra opholdsstedet fik undervisning i lånte lokaler på Tornvedskolen i Mørkøv omkring klokken 08.35.

- Han havde åbnet en beholder med et ætsende indhold og fik det utilsigtet op i ansigtet og på kroppen, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i pressemeddelelse.

Drengen fik straks den fornødne hjælp for at minimere skaderne og blev efterfølgende fløjet i en lægehelikopter til Rigshospitalet til fortsat behandling.

Tre lærere og fire børn er indbragt til observation på skadestuen.

Den tilskadekomne drengs forældre er underrettet om ulykken. Hans tilstand er p.t. ukendt.

Politi undersøger
Politiet undersøger nu ulykken i samarbejde med Arbejdstilsynet og med assistance fra skolens personale for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved ulykken, herunder hvilket ætsende stof der er tale om.

Skolelederen på Tornvedskolen i Mørkøv, Per Gjerrild, ønsker ikke at kommentere sagen over for Ekstra Bladet og henviser i stedet til Holbæk Kommunes skolechef Jens Zachariasen.

Dagbladet Nordvestnyt har imidlertid haft held til at få Per Gjerrild i tale. Til avisen siger han:

- Jeg ved meget lidt om ulykken, så jeg kan ikke rigtig udtale mig om den på nuværende tidspunkt, og jeg ved heller ikke, hvordan eleven har det. Men vi er nu i gang med at håndtere børnene på skolen, og vi får hjælp af kommunens psykologkorps, siger han.

Jens Zachariassen bekræfter skolelederens oplysninger og siger til Ekstra Bladet:

- Drengen er ikke elev på Tornvedskolen. Han er fra et privatopholdssted, som låner lokalerne til undervisning.

Alligevel yder Holbæk Kommune den fornødne hjælp, understreger han.

- Det vigtigste er, at drengen er kommet i behandling, og at andre børn, der har indåndet noget, også får hjælp. Vi følger de almindelige procedurer. Det betyder, at en fagchef har orienteret mig om, at man har fået nogle psykologer fra kommunens familiecenter til at tage ud til skolen for at tage sig af de øvrige elever. Særligt dem, der oplevede situationen og så, hvad der skete, siger skolechefen.

Børn med vanskeligheder
Det er et opholdssted, som låner og benytter sig af lokalerne, oplyser Jens Zachariassen til Ekstra Bladet.

Ibs Mølle er et tilbud til børn, som af forskellige grunde ikke kan inkluderes i folkeskolen, skriver Ibs Mølle på sin hjemmeside. På hjemmesiden fremgår det videre, at stedets målgruppe er børn og unge med udviklingsforstyrrelser, eksempelvis autisme spektrum-forstyrrelser (herunder aspergers), ADHD samt børn med ikke diagnosticerede vanskeligheder.

- Eleverne er pædagogisk behandlingskrævende, og Ibs Mølle er et behandlingstilbud med intern skole, skriver opholdsstedet på hjemmesiden.

Ekstra Bladet har været i dialog med leder af Ibs Mølle, Kaj Jensen, som ikke ønsker at kommentere sagen.

- Jeg har lige fået at vide af politiet, at jeg skal henvise til Holbæk Kommune, siger han.