Ulykkelig far efter skud-drama: Min søn har smadret hjemmet flere gange

Den 69-årige far er bekymret og siger, at hans 21-årige søn har brug for hjælp - sønnen er anholdt for at have affyret et våben ved skole i aftes

Hør om sagen her

Der bliver råbt og skreget, og pludselig bliver sønnen kastet på jorden og smidt i håndjern.

Sådan forklarer en 69-årig far fra Stensved situationen, da politiet sent onsdag aften kom til hans hus og anholdt hans 21-årige søn for et skyderi på Kulsbjerg Skole i Stensved på Sydsjælland i aftes.

Den 69-årige far til den anholdte skoleskyder i Stensved er dybt bekymret for sin søn. Foto: Per Rasmussen

Den 21-årige er her til morgen blevet sigtet for drabsforsøg og bliver senere fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster, oplyser politiet.

De tre unge fyre på 19, 20 og 20 år ønsker ikke deres navne frem. De er stadig chokerede over, at en person åbnede ild imod dem. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Chokeret 19-årig om mystisk skolelukning: - Han skød for at dræbe

- Vi har haft det af helvede til. Der er ingen af os, der har sovet endnu, siger den 69-årige til Ekstra Bladet klokken 7.30 - otte timer efter sønnens anholdelse.

I flere dage havde sønnen diskuteret på en chat med en anden person, som sønnen overfor faderen kaldte for 'Serberen'.

Ifølge faderen skulle diskussionen have handlet om flygtninge, og sønnen aftalte et møde med 'Serberen'.

- Sidst på eftermiddagen i går ringede 'Serberen' til min søn og sagde, at han stod i Stensved. Min søn ville køre ud og møde ham. Jeg sagde, han skulle lade være og bare glemme det hele, fortæller faderen.

Artiklen fortsætter under videoen

Se optagelser fra området ved Kulsbjerg Skole fra kort efter aftenens skudepisode. (Video: Per Rasmussen)

Råb og skrig
Den 21-årige lyttede ikke til rådet og tog familiens to hunde med, da han kørte af sted mod skolen. Det viste sig, at sønnen ifølge politiet havde et skydevåben med og politiet har forklaret faderen, at der efterfølgende blev skudt på skolens område.

Da sønnen kom hjem, virkede han rystet, og klokken 23.30 kom politiet.

- Min søn gik ud med hænderne oppe, og så pludselig råbte og skreg politiet, og min søn skreg. Jeg tænkte bare, 'hvorfor fanden skriger min søn'?

Faderen tog tøj på og gik ud og fik besked af politiet på at stå med armene i vejret, mens de undersøgte ham.

- De kom med skarpladte våben, og jeg blev afhørt til klokken tre om natten. De havde været inde og endevende hele huset, fordi de ledte efter et våben, siger han.

Skolen er lukket til og med i morgen. I mens har politiet spærret et større område af i forbindelse med efterforskningen (Foto: Per Rasmussen) Krimi Mand anholdt efter skyderi ved skole

Psykisk syg
- Jeg er ikke forbavset, forklarer faderen om den gerning, hans søn er anklaget for.

Faderen forklarer, at hans søn ikke har det særlig godt og lider af flere psykiske problemer.

- Han har en frygtelig klaustrofobi, og han har også fået posttraumatisk stress syndrom. Han har det ikke godt psykisk, og det kommer til udtryk en gang imellem. Bagefter ved han ikke, hvad han har gjort, og så græder han og er ked af det.

Ifølge faderen har han smadret hjemme flere gange, når han har fået et af sine anfald.

- Han har været bange for at gøre skade på andre. Vi har mange gange forsøgt at få ham indlagt, men det har været ligesom at slå i en dyne.

- Vi har spurgt psykiatrien, om det skulle komme så langt, at han slår en af os ihjel, før de gør noget, fortæller faderen.

Den 69-årige er derfor også dybt bekymret for sin søn, der fortsat er anholdt. Politiet har endnu ikke fortalt ham, hvad der skal ske med ham, eller om, hvor og hvornår han fremstilles i grundlovsforhør.

Over for Ekstra Bladet forklarede vicepolitiinspektør Søren Ravn fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, at man endnu ikke har noget nyt at fortælle offentligheden. Politiet er stadig til stede på skolen, hvor man foretager flere undersøgelser af gerningsstedet, og vidner og andre involverede vil også blive afhørt i løbet af torsdagen.

Ingen kom til skade under skyderiet.

Bilen her blev ramt på parkeringspladsen uden for Stensved Skole, da den 21-årige onsdag aften åbnede ild. Foto: Per Rasmussen
Bilen her blev ramt på parkeringspladsen uden for Stensved Skole, da den 21-årige onsdag aften åbnede ild. Foto: Per Rasmussen