Annonce:
Annonce:

Undersøger bygning for nedstyrtningsfare

Beboere er blevet bedt om at finde et andet sted at overnatte

Se mere video på LocalEyes.dk.
Annonce:
Følg Krimi

Beboere i en bygning på Stengade i Helsingør er blevet bedt om at pakke og forlade deres lejligheder, fordi redningsmandskab skal undersøge deres bygning for nedstyrtningsfare.

Se flere billeder og video på Local Eyes.dk

- Det er en mur, der lige pludselig buler ud, og hvor en beboer frygter, at det skal brase sammen. Det er sket over det sidste par dage, og nu er der kommet revner i fundamentet og et skævt vindue, siger vagtchef hos Nordsjællands Politi, Peter Olesen, til Ekstra Bladet.

Politiet fik anmeldelsen kl. 13.45, og indsatslederen er taget til stedet for at vurdere, om der er fare for nedstyrtning og formentlig sætte noget afstivningsmateriale op.

Hjemmeværnet vogter hele natten
Tidligt søndag aften var nogle af undersøgelserne ved bygningen færdige, og politiet har efterfølgende valgt at lade området omkring bygningen på Stengade afspærre hele natten.

Annonce:

- Vi fastholder evakueringen af beboerne i Stengade 18A, selv om vi ikke mener, at bygningen falder sammen. Men i aften og nat kan det blæse noget, og der er allerede røget lidt materiale ned. Derfor fastholder vi evakueringen, siger Dan Houtved, der er vagtchef hos Nordsjællands Politi.

Revner og skader i muren og under taget gør, at politiet i samarbejde med Beredskabsstyrelsen har valgt at afstive muren.

- Derefter skal ejendomsselskabet i samarbejde med forsikringsselskabet finde ud af, hvad der videre skal ske. På den korte bane vil vi være ved bygningen i aften og i nat, hvor vi får hjælp af hjemmeværnet, siger vagtchefen.

Beboer: Røv-nederen
Ekstra Bladet har talt med 20-årige Adam Margaard, der bor i bygningen sammen med sin mor. Han fortæller, at de er blevet bedt om at forlade deres lejligheder og finde anden overnatningsmulighed.

- Det er røv-nederen. Vi har fået at vide, at vi skal finde et andet sted at sove i nat. Vi har bare lige fået at vide, at vi skal ud, fordi man aldrig kan vide, om det styrter ned i aften, siger han og fortæller, at underboen er en butik, og det er deres mur ud mod baggården, der slår revner.

Annonce:

- Hvad skal du helt sikkert have med, hvis bygningen nu styrter sammen?

- Jeg kan godt lide at tegne, så mine tegninger tager jeg med. Og en computer, siger Adam Margaard, der i øvrigt tager det helt stille og roligt.

- Altså det er jo vores nabobygning, der er mest i fare nu, men de siger, at vi skal ud også, og så gør vi jo det. Men stemningen er rolig. Min mor sover hos min mormor og morfar i nat, og jeg er taget over i min kærestes lejlighed i Nivå.

Adam Margaards kæreste opdagede i morges, at der var en lyspære, som var gået ud i bygningen tæt på den revnede mur.

- Jeg så frem til en stille og rolig søndag, hvor jeg kunne sidde og arbejde lidt. Sad stadig i morgenkåbe, da min mor kom ind og fortalte om evakueringen, siger Adam Margaard.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: