Annonce:
Annonce:

Ung kvinde anholdt - ville rejse til Syrien

Ung dansker stoppet i forsøget på at rejse til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat

To mænd på 18 og 19, en kvinde på 20 samt endnu en ung kvinde er sigtede for at ville fremme terrorvirksomhed. Mens tre af dem er fængslet, blev en af kvinderne løsladt. Arkivfoto: AP)
To mænd på 18 og 19, en kvinde på 20 samt endnu en ung kvinde er sigtede for at ville fremme terrorvirksomhed. Mens tre af dem er fængslet, blev en af kvinderne løsladt. Arkivfoto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

To teenagemænd og en 20-årig kvinde sidder allerede fængslet for at have forsøgt at rejse til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat.


Nu kan Ekstra Bladet afsløre, at endnu en ung kvinde har været anholdt i det omtalte sagskompleks, som værende en del af den lille gruppe.

Den unge kvinde blev tilbage i marts anholdt under mistanke for at ville tilslutte sig sine tre rejsekammerater og ikke mindst Islamisk Stat i Syrien.

Ekstra Bladet erfarer dog fra flere kilder, at den unge kvinde aldrig nåede ud af landet men blev anholdt i Danmark. Angiveligt fordi hun i forvejen havde fået frataget sit pas og herefter blev afsløret i sit foretagende.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev den unge kvinde af samme årsag aldrig fremstillet i grundlovsforhør som de tre andre men løsladt igen.

Rejseselskab anholdt i Tyrkiet

Annonce:

Den unge kvindes rejseselskab på tre danske statsborgere af udenlandsk herkomst blev også anholdt i udlandet i marts og sidenhen sendt retur til Danmark, hvor de blev fængslet ved to retsmøder:

Den 20-årige kvinde, der kommer fra det sydlige Sjælland blev fængslet den 25. marts ved et grundlovsforhør i Glostrup. De to mænd, der begge har folkeregisteradresse i Jylland, blev dagen efter de igen landede på dansk jord, fremstillet og fængslet den 29. marts. Mistænkt for at ville lade sig hverve til og kæmpe for Islamisk Stat i det krigshærgede land.

Dommer fængsler to unge for at støtte Islamisk Stat Grimhøj talsmand: Terror-sigtet kom her

Tre af de unge personer i komplekset er blevet fremstillet og fængslet ved lukkede retsmøder i Retten i Glostrup. Arkivfoto: Polfoto
Tre af de unge personer i komplekset er blevet fremstillet og fængslet ved lukkede retsmøder i Retten i Glostrup. Arkivfoto: Polfoto
 

Stoppet i Tyrkiet
Ekstra Bladet erfarer, at den unge kvinde, der aldrig forlod Danmark har tætte relationer til netop den 19-årige mand, som - på trods af at han nægter sig skyldig - er blevet fængslet i sagen.

Den 19-årige har været et kendt ansigt i den berygtede Grimhøj-moské i Aarhus. Det har talsmanden for moskéen bekræftet overfor Ekstra Bladet efter den 19-åriges fængsling.

Ekstra Bladet erfarer også, at netop den 19-årige mand fik beslaglagt et større kontant pengebeløb i forbindelse med sagen.  Dommer fængsler to unge for at støtte Islamisk Stat

Han blev anholdt i Tyrkiet den 17. marts i selskab med sin 18-årige ven. Her sad de fængslet, indtil de blev sendt retur med et fly til Danmark. Her landede de den 28. marts og altså fremstillet næste dag.

Annonce:

Formodede syrienkrigere skal forblive i fængsel
Grimhøj talsmand: Terror-sigtet kom her

Rejste uden familien vidste det
Også den 20-årige kvinde rejste ud af Danmark. Angiveligt uden familiens kendskab. Mistanken er, at hun tilsvarende havde planlagt at rejse videre til Syrien.

Men også hun blev stoppet, anholdt og sendt retur til Danmark. Hun blev fremstillet ved et grundlovsforhør holdt for dobbeltlukkede døre allerede den 25. marts.

Ved dette retsmøde var forsvarerne for de tre andre implicerede unge også mødt op for at repræsentere deres klienter.

Dommer fængsler to unge for at støtte Islamisk Stat

Den 20-årige kvinde er - ligesom de to mænd - fængslet for terrorparagraffen § 114e, i forsøget på at fremme terrorvirksomhed. Det vides ikke, hvordan hun stiller sig til sigtelsen. Det er dog uklart, hvad den konkrete sigtelse mod den unge kvinde, der blev anholdt men løsladt igen, er. 

Annonce:

De fire unge er blandt de seneste af anslået i alt 145 danskere, der er rejst ud af landet og enten har eller har forsøgt at tilslutte sig Islamisk Stat i Irak eller Syrien. Sidste sommer rejste bl.a. en større gruppe unge radikaliserede kvinder fra Københavns Vestegn også ud af landet med Syrien som destination.

Anklagemyndigheden har netop i dag rejst tiltale mod i alt seks unge mænd, som blev fængslet sidste år, for også at have rejst til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat.

Har du kendskab til sagen eller informationer om de danske Syrienkrigere, så kontakt journalisterne af artiklen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: