Ung kvinde brutalt myrdet på universitet: Hjemløs 17-årig anholdt

18-årige Haruka blev fundet dræbt på Texas-universitet, der blev hjemsøgt af massemorder for 50 år siden søndag aften - nu er en hjemløs 17-årig dreng blevet anholdt og sigtet for drabet

Politiet frigav hurtigt overvågningsbilleder af den mistænkte drabsmænd og hele universitet sørger over drabet på Haruka Weiser. Se indslag om den tragiske episode her. (Video: AP)

Drabet på den 18-årige universitets-studerende, Haruka Weiser, har rystet hele Texas.

Hun blev sidst set søndag aften, da hun forlod dramafakultetet ved universitetet i Austin og tirsdag blev hendes lig fundet i et vandløb på campus.

Efterforskerne kaldte drabet  'forfærdeligt og brutalt', og fredag har de så anholdt og sigtet en for det brutale drab.

Det skriver flere amerikanske medier deriblandt CBS News.

Politiet mener nemlig, at det var den 17-årige Meechaiel Criner, der dræbte den 18-årige kvinde. Han havde ikke befundet sig i Austin ret længe, og havde angiveligt boet op gaden. Han gik ikke på universitetet, oplyser politiet.

- Vi er meget sikre på, at den person vi har i vores varetægt er ansvarlig for denne unge og smukke kvindes død, siger politichef Art Acevedo på en pressekonference ifølge mediet.

Haruka Weiser, 18, blev dræbt, da hun var på vej hjem til sit kollegium på University of Texas i Austin. (Foto: Facebook) Krimi Ung kvinde brutalt myrdet på universitet

Politiet havde fra begyndelsen en mistænkt i kikkerten, oplyste vicepolitichef Troy Gay.

Et billede fra et overvågningskamera viser en mand med cykel, der blev fotograferet i området omkring gerningstidspunktet, og det er angiveligt denne mand, der er blevet sigtet for drabet.

Skød fra klokketårn
Haruka Weiser var førsteårsstuderende på University of Texas. Hun kom fra Portland i Oregon og havde planer om at studere dans og medicin.

Hun er det første mordoffer på universitetet siden 1966, hvor eks-soldaten Charles Whitman dræbte 16 personer, da han fra et klokketårn åbnede ild med en riffel.

Universitetet skærpede sikkerheden, mens drabet på den unge kvinde efterforskes.

- Det er et angreb på os alle, sagde universitetets rektor Greg Fenves tirsdag.

Weisers forældre har udsendt et mindeord om datteren, der havde japanske rødder.

'Vi ved, at Haruka ikke ville ønske for os, at vi levede i sorg, men derimod omfavnede livet. Det vil vi prøve at gøre I de kommende dage', lyder det fra familien.