Ung kvinde sigtet for skuddrab på teenager

Politiet sigter 20-årig kvinde for at deltage i planlægning og udførelse af skuddrabet på 18-årig mand - hun nægter sig skyldig

Lokale borgere mindes den 18-årige med blomster mandag. Video: Per Rasmussen

En 20-årig kvinde er blevet anholdt og sigtet for at have deltaget i planlægningen og udførelsen af drabet på 18-årige Zobair Saidi. Han blev likvideret med flere skud ud for en adresse i Ladegårdsparken i Holbæk for nøjagtig et år siden - 28. april 2019.

Det er politiets opfattelse, at kvinden var med til at lokke Saidi i et baghold, hvor han skulle overtales til at komme til en bestemt adresse for at købe hash. Af sigtelsen mod kvinden fremgår det, at der skulle kastes hash ud af et vindue til den 18-årige. Meningen var så, at en attentatmand skulle stå klar uden for for at likvidere manden.

Kvinden nægter sig skyldig.

Det var ifølge politiet egentlig meningen, at drabet skulle ske 26. april. Men af sigtelsen mod kvinden fremgår det, at planen gik i vasken, fordi der den dag 'blev kastet hash ud af et forkert vindue'.

To dage senere lykkedes gerningsmændene imidlertid med deres forehavende. Zobair Saidi blev ramt af skud i armen, lænden og i hovedet, fremgår det af sigtelsen mod kvinden.

Sigtelse: Lokket i baghold og dræbt med fem skud

Kort efter døde den 18-årige af sine kvæstelser.

Inden dørene blev lukket af hensyn til efterforskningen, nåede den 20-årige at fortælle, at hun gerne ville afgive forklaring. Den spinkle, lyshårede kvinde, som i retten hængte sin grå dunjakke med pelskrave over ryglænet var imidlertid ikke særlig tryg ved pressens tilstedeværelse.

- Ikke med dem der hér, sagde hun henvendt til dommeren, mens hun pegede med sin hånd over venstre skulder mod journalisterne.

Det er blot et par dage siden, at Midt- og Vestsjællands Politi anholdt en 27-årig mand, som ligesom kvinden er sigtet for drab i forening. Manden er blevet varetægtsfængslet i fire uger, og ligesom ved dagens retsmøde blev dørene lukket af hensyn til efterforskningen.

Anklageren gav de tilstedeværende den begrundelse, at efterforskningen risikerer at lide under, at en eventuel tredje gerningsmand kan høre kvindens forklaring.

- Vi anholdt (den 27-årige, red.) for nogle dage siden, men vi mangler stadig at få anholdt ham, der trykkede på aftrækkeren, sagde anklageren i retten.

Af sigtelsen mod kvinden fremgår det, at det var den nu varetægtsfængslede 27-årige, der efter politiets opfattelse kastede hashen ud ad vinduet.

- Det vil på afgørende måde kunne skade efterforskningen, hvis deres forklaringer kommer ud.

Dommeren besluttede under grundlovsforhøret at fængsle den 20-årige kvinde foreløbig til den 19. maj.

Teenager skuddræbt foran opgang: ’Han havde et hjerte af guld’ '