Ung mand dræbt i skyderi

Politiet formoder, at skyderiet er en del af en verserende konflikt men efterforsker bredt

Video: Kenneth Meyer

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

I en regn af kugler blev en 22-årig mand onsdag eftermiddag dræbt ved et brutalt skyderi på Åfløjen i Husum.

Det skete ved højlys dag klokken 13.55 midt i et boligkvarter.

Den 22-årige mand var enten ved eller i sin egen bil, da der blev affyret flere skud, hvor han blev ramt.

Hans liv stod ikke til at redde, og han blev siden erklæret død. De pårørende er underrettet, oplyser Københavns Politi.

Der er endnu uvist, om der var en eller flere gerningsmænd til stede ved skyderiet, og om de eventuelt har ventet på ham.

- Det er nogle af de ting vi er ved at undersøge nu i forhold til vidneafhøringer, forhøring og indhentning af video, siger fungerende politiinspektør Mads Helios.

Verserende konflikt
Politiet formoder, at skyderiet er en del af en verserende konflikt, men siger, at de som altid efterforsker bredt og ikke udelukker noget.

- Er offeret kendt i bandesammenhæng?

- Han er ikke kendt af politiet som medlem af nogen bandegruppering, men vi ved, at han har plejet omgang med bandemedlemmer, siger Mads Helios.

- Kan han have været et tilfældigt offer?

- Det kan jeg ikke sige noget om. Det ville være rene gisninger fra min side.

- I siger, at det kan have del i en verserende konflikt. Hvorfor mener I det, når den dræbte ikke er registreret som bandemedlem?

- Vi kender til hans omgangskreds, og vi kender til det verserende konfliktbillede, og det område, han er blevet antruffet og dræbt i, er tæt op af det område, der i forvejen er inddraget som en del af visitationszonen, siger Mads Helios.

En anholdt
De har en anholdt, som de lige nu undersøger, hvilken relation han har til sagen.

- Men vi skal ikke sige nu, hvorvidt han har en relation eller ej. Nu må vi se, hvad natten bringer, fortæller Mads Helios.

Manden er anholdt på vestegnen.

Drabet sker efter flere episoder med skydevåben, som, politiet mener, er en del af en igangværende konflikt.

Den seneste episode fandt sted fredag d. 27. marts på Gadelandet, hvor en 22-årig mand blev ramt af skud. Kort efter skete en forsætlig påkørsel af en 24-årig mand, der senere afgik ved døden.

Det medførte, at der blev oprettet en visitationsszone på Nørrebro, i Husum og et område på Frederiksberg frem til 17. april klokken 18. Skyderiet fandt sted få kilometer fra visitationszonen.

Ved oprettelsen af visitationszonen skrev politiet i begrundelsen, at der var tale om en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger, hvoraf den ene blandt andet holdt til på Indre Nørrebro og Frederiksberg og den anden gruppering i Husum.

Gerningsmanden eller mændene flygtede fra stedet i en hvid bil.

Efter drabet blev en bil fundet udbrændt ud for Klausdalsbrovej 308 i Herlev umiddelbart efter skyderiet.

Politiet kan ikke udelukke, at der er en sammenhæng mellem skyderiet og den udbrændte bil. 

De opfordrer vidner, der har været i områderne ved Åfløjen og Klausdalsbrovej i timerne op til eller umiddelbart efter skyderiet, og som har set eller hørt noget mistænkeligt, til at kontakte politiet på 114.

Grædende kvinder
Omkring klokken 17 ankom flere kvinder til gerningsstedet, hvor de græd og forsøgte at trøste hinanden.

Vidner, Ekstra Bladet har talt med, fortæller, at de hørte kaskader af skud.

- Jeg var slet ikke i tvivl. Der blev affyret en salve med syv eller otte skud, og derefter flere enkeltstående skud. Jo, det var ægte nok, siger en 83-årig kvinde, der efterfølgende så politiet give hjertemassage til en person.

En anden nabo vurderer, at der var tale om seks eller syv skud.

- Så gik der nærmest et sekund, og så kom der en ny runde. Og så gik der 15-20 sekunder, og så kom der 2-3 igen. Det var der, at vi tænkte 'hvad fuck sker der her? siger han.

Respektløst og surrealistisk
Naboen så også, at der blev givet førstehjælp til personen. Det var et rystende syn.

- Vi er meget rystede. Det er bogstaveligt talt lige ved siden af, hvor vi bor. Vi har en toårig datter, så det kommer alt for tæt på, hvis du spørger mig. På et af de billeder, der er blevet taget, kan man se min kones cykel med barnesæde på, siger manden.

Øjenvidner til drama: Så skudoffer få hjertemassage

Person ramt af skud i København