Ung mand ligger stadig i koma: Nu ved politiet hvad han tog

Yngre mand anholdt i Næstved som bagmanden bag salg af MDMA til to 15-årige

Sådan ser MDMA ud. Doseringen på billedet kan ifølge politiet have have fatale konsekvenser. Foto: Kripos/politiet i Norge
Sådan ser MDMA ud. Doseringen på billedet kan ifølge politiet have have fatale konsekvenser. Foto: Kripos/politiet i Norge

En yngre mand blev søndag anholdt og sigtet for at have solgt narkotika til to 15-årige drenge. Den ene af drengene ligger fortsat i koma efter at have taget stoffet.

Der var i begyndelsen tvivl om, hvilket stof de unge havde købt og indtaget fredag. Men nu ved politiet, hvad det er:

- Det drejer sig om stoffet MDMA, og den netop anholdte har fortalt, at han var klar over, at det var meget stærk MDMA, men han har altså stadig solgt det videre, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse om sagen.

Norsk politi er bekymret for udbredelsen af stoffet MDMA. Her ses en dosering, som ifølge politiet kan have fatale konsekvenser. Foto: Kripos Krimi Norge advarer mod 'partysukker': Denne teske kan slå dig ihjel

- Da vi endnu ikke kan fastlægge, om stoffet også er solgt i Næstved op til weekenden, fraråder vi alle, der måtte have købt stoffet, at indtage det på grund af risikoen for deres helbred.

Det er endnu ikke afgjort, om dagens anholdte skal fremstilles i et grundlovsforhør.

Politiet anholdt lørdag en anden mand i sagen, men han er løsladt efter afhøring. Hans rolle menes at være selve salget til de unge, mens den nu anholdte menes at være den egentlige bagmand i sagen.

Krimi 15-årig i koma: Politiet advarer mod farligt stof

MDMA

- MDMA er en forkortelse af den kemiske betegnelse for det oprindelige aktive stof i ecstasy. 

- Ecstasy (MDMA) ligger i virkning mellem de centralstimulerende stoffer og de psykedeliske stoffer

- Ecstasy giver følelse af eufori, varme, kærlighed og interesse for andre mennesker. Man får nedsat søvnbehov, øget svedtendens og risiko for væskemangel (dehydrering)

- Virkningerne indtræder gradvis efter 30 minutter

- Rusen varer typisk 4-6 timer

- Ecstasy er afhængighedskabende. Det kan medføre angst, depression og søvnforstyrrelser

Kilde: Sundhed.dk og Giftlinjen

Krimi Politiet går ud med alvorlig advarsel: 15-årig stadig i koma