Ung mand slynget af bil-tag og dræbt: 22-årig sigtet

En 22-årig er sigtet for brud på færdselsloven og for at udsætte andres liv for fare

Natten til fredag blev en 21-årig mand dræbt, da han faldt af taget på en bil i fart. Han blev ramt af en modkørende, som ikke havde chance for at undvige ham.

I den forbindelse blev en 22-årig mand anholdt - og han er nu også sigtet i sagen. Det bekræfter vagtchef Anders Olesen over for Ekstra Bladet.

Sagen ligger lige nu hos politikommissær Henning Præstegaard, lokalpolitiet i Herning. Han fortæller til TV 2, at manden havde to passagerer på taget af sin bil nær Ørnhøj i Vestjylland. Den 22-årige er nu sigtet for brud på færdselsloven og for at udsætte andres liv for fare.

Den 22-årige er natten til fredag blevet afhørt og derefter løsladt. Den anden passager på taget, en 20-årig mand, faldt også af bilen, men slap med skrammer.

Alkoholundersøgelse
- Han er sigtet, men han er blevet løsladt, indtil vi får resultatet af bilinspektørens undersøgelse og en alkoholundersøgelse, så vil han senere komme ind til fornyet afhøring, siger Henning Præstegaard til Ritzaus Bureau.

På det tidspunkt afgøres den præcise sigtelse mod manden.

Anklagemyndigheden har vurderet, at der ikke er grundlag for at kræve den 22-årige varetægtsfængslet. Han slipper dog ikke for et retligt efterspil på et senere tidspunkt.

Der har tidligere været episoder, hvor folk har stillet sig på kørende tog, såkaldt trainsurfing.

Men der har tilsyneladende ikke tidligere været episoder med bilsurfing i Midt- og Vestjyllands politikreds.

Ekstra Bladet følger sagen...