Ung mand voldtog 23-årig bevidstløs kvinde: Her er hans version af ’20 minutters action’

Sagen om en voldtægt af en bevidstløs kvinde blev verdenskendt på grund af en overraskende mild straf og en kontroversiel udtalelse fra den unge gerningsmands far

Brock Turner er blevet idømt seks måneders fængsel for voldtægt af en 23-årig bevidstløs kvinde. (Foto: Stanford Department of Public Safety)
Brock Turner er blevet idømt seks måneders fængsel for voldtægt af en 23-årig bevidstløs kvinde. (Foto: Stanford Department of Public Safety)

Det gik verden rundt, da det kom frem i pressen, hvordan 20-årige Brock Turner sidste januar voldtog en 20-årig bevidstløs kvinde til en fest på Stanford University i Californien.

Den unge mænd blev afbrudt af to forbipasserende mænd, da han 17. januar 2015 var i færd med at forgribe sig på den 23-årige kvinde bag en container.

Sagen vakte især opsigt, da Brock Turners far klagede over, at hans søns liv med en dom på seks måneders fængsel er blevet ødelagt ’for 20 minutters action’. Og fordi et halvt år i fængsel ifølge mange er en alt for mild straf, hvilket har betydet, at dommeren har modtaget adskillige dødstrusler mod sig selv og sin familie. Det skriver New York Times.

I retten har det 23-årige offer læst sin erklæring om overgrebet højt. Her fortæller hun om, hvordan det var at indse, hvor alvorligt overfaldet på hende havde været, og hvordan det føltes at skulle fortælle sine forældre de grufulde detaljer.

Før hans dom blev afsagt har også den 20-årige gerningsmænd nedfældet en erklæring, hvor han giver sin egen version af episoden. Og skal man tro ham, havde kvinden selv sagt ja til at have sex med ham.

Hun flirtede med mig

Brock Turner forklarer, at han en hel dag havde set frem til en fest på en af hans venners kollegieværelse, hvor han straks efter ankomsten begyndte at drikke øl og whiskey.

Efter et kort stykke tid stoppede festen, og forsamlingen besluttede at gå videre til en større fest.

'Jeg hang bare ud til festen i kælder-området, og nød at være sammen med de drenge, jeg så op til.  Så besluttede nogen at slukke lyset nedenunder, hvilket signalerede, at man skulle stoppe med drikkelegene og begynde at danse på bordene', skriver Brock Turner.

Han beskriver, hvordan han og en pige dansede tæt sammen, hvorefter han gik udenfor for at få noget frisk luft. Her mødte han nogle af sine venner, og de begyndte at drikke flere øl. Efter kort tid fik de følgeskab af to piger. Brock Turner faldt i snak med den ene:

'Da hun kom tæt på mig, blev hun forbløffet over, at jeg lignede en af hendes venner fra hendes skole. Jeg tog det som et tegn på, at hun flirtede med mig, og efter lidt mere socialiseren, kyssede jeg hende', skriver Brock Turner i sin erklæring.

Tog hendes undertøj af

Pigen forsvandt kort efter, men da Brock Turner igen gik ind til festen, så han hende igen, og spurgte, om hun havde lyst til at danse. Efter det, han beskriver som nogle hyggelige stunder sammen, inviterede Brock Turner den 23-årige pige med hjem på sit værelse, og det gik hun med til. Men på vejen snublede kvinden, og pludselig lå de begge to på jorden.

'Jeg spørger hende, om hun er ok, og det siger hun, at hun er. Så begynder vi at kysse hinanden på jorden, der hvor hun faldt. På det tidspunkt glemte jeg alt om at tage tilbage til kollegieværelset', skriver han og forklarer, at han ’naivt gik ud fra, at det var acceptabelt at være sammen med nogen et sted, som ikke var hans værelse’.

Derfor, forklarer han, bragte han emnet sex på banen.

'Jeg trak mig væk fra kyssene, og hviskede hende i øret, om jeg måtte give hende finger. Hun svarede med et ’yeah’. Da jeg havde hørt hendes svar, besluttede jeg at tage hendes undertøj af.'

Brock Turner mener, at kvindens stønnen betød, at hun var tilfreds, og da han spurgte, om hun nød det, gav hun ham også ’et positivt svar’. Derfor begyndte han at bevæge sine hofter mod hendes, mens han kyssede hende.

'På intet tidspunkt virkede det som om, at hun var for fuld til at vide, hvad vi lavede. Jeg ville ikke have gjort noget mod nogens vilje', skriver han.

Blev mødt af fremmed mand

På dette tidspunkt fik Brock Turner opkastfornemmelser, og var nødt til at gå fra kvinden for a komme til at kaste op. Her bemærkede han en fremmed person, som forsøgte at få hans opmærksomhed på et fremmed sprog.

Personen, som henvendte sig til Brock Turner var den tilfældigt forbipasserende, svenske Peter Jonsson, der sammen med sin ven så Brock Turners overgreb på den 23-årige kvinde. Ifølge svenskerens egen forklaring, afbrød de voldtægten, hvorefter Brock Turner forsøgte at flygte.

Læs hele Brock Turners erklæring til dommeren her.