Ung mor sigtet for knivdrab på ni-årig datter

Politiets sigtelse: 27-årig nordjysk kvinde skar datter i halsen

Folk i byen sørger over tragedien (Video: Mikkel Berg)

En 27-årig kvinde fra Bindslev ved Hjørring skar i følge politiets sigtelse sin ni-årige datter i halsen, så pigen i aftes forblødte.

Herefter forsøgte kvinden at begå selvmord, men det mislykkedes. I stedet blev hun kort efter anholdt og sigtet for drab på datteren.

Det oplyser senioranklager ved Nordjyllands Politi, Peter Rask, til Ekstra Bladet.

- Efterfølgende forsøgte hun at begå selvmord ved at skære sig selv i armen. Hun er uden for livsfare, men skal ifølge vores oplysninger opereres, siger senioranklageren.

Politiet blev alarmeret om tragedien, da både moren og faren til de to børn uafhængigt af hinanden ringede 112.

- De ringede hver især til alarmcentralen. Men faren var ikke i huset, da det skete. Han er ikke sigtet for noget, siger Peter Rask.

Drabet på en 9-årig pige i den nordjyske by Bindslev har rystet hele lokalsamfundet. Foto: René Schütze Krimi Drab på 9-årig ryster lokalsamfund: Vi har grædt og sunget

Drabet på en 9-årig pige i den nordjyske by Bindslev har rystet hele lokalsamfundet. Foto: René Schütze Samfund Lille pige dræbt i familietragedie: - Det er godt nok skrækkeligt

Da betjente først nåede frem til stedet, var pigen dog fortsat i live. Pigen døde undervejs til Hjørring Sygehus, men trods politieskorte  var blodtabet for stort til, at hendes liv kunne reddes.

Peter Rask fortæller, at politiet endnu ikke har kunnet afhøre kvinden. Derfor er det uklart, hvordan hun forholder sig til sigtelsen for manddrab.

På grund af sine skader vil kvinden ikke selv være til stede i grundlovsforhøret, der begynder klokken 13 i Hjørring. Af den grund vil anklagemyndigheden anmode om, at retsmødet holdes for lukkede døre.

- Hun skal ikke have mulighed for at læse i medierne, hvad der er blevet dokumenteret i retsmødet. Så dørlukningen sker af hensyn til efterforskningen, siger Peter Rask.

Dette er dog ikke blevet efterkommet.

I øjeblikket afvikler retten i Hjørring et grundlovsforhør uden den sigtede. Hendes fravær skyldes fysiske skader efter selvmordsforsøget.

Ekstra Bladet følger sagen.

Flere har torsdag lagt blomster til minde om den 9-årige pige, der blev slået ihjel i Bindslev. (Foto: Mikkel Berg)
Flere har torsdag lagt blomster til minde om den 9-årige pige, der blev slået ihjel i Bindslev. (Foto: Mikkel Berg)