Ungdomspræsten havde analsex 50 gange med teenagerdreng

- Men det var et helt privat forhold mellem ham og mig, fortæller 30-årig prædikant i retten

Ekstra Bladets journalist giver dig et overblik over sagen. Se med her. Video: Claus Bonnerup

Flere end 50 gange dyrkede den nu 30-årige ungdomspræst CLR fra Silkeborg analsex med en dengang 14-årig dreng, som var udset til at være kommende leder i Byens Kirke i Silkeborg.

- Men det var et helt privat forhold mellem ham og mig, som ingen kendte noget til, sagde CLR i dag i retten i Viborg. Han er tiltalt for en række grove sex-krænkelser mod otte teenagere - stort set hele den yngste del af menigheden.

- Ham og jeg var meget tætte venner og nærmest afhængige af hinanden. Vi var sammen, så snart der var mulighed for det.

Ligeværdigt forhold
- Det var et ligeværdigt forhold, som vi begge havde lyst til, sagde fortalte CLR om det homofile forhold, som han havde kørende til trods for et netop indgået ægteskab med en jævnaldrende kvinde fra sekten.

I følge anklager Mette Møller stod forholdet på i årene 2006 til 2010, netop mens CLR i Byens Kirke var åndelig leder og præst for menighedens lille ungdomsafdeling.

- I den rolle, som CLR havde, er det strafbart at have sex med unge under 18 år, slog hun fast med henvisning til straffelovens såkaldte skolelærerparagraf.

- Vidste du det, spurgte forsvarer Anne-Mette Larsen Rahbek sin klient.

- Nej, det var jeg ikke klar over.

Brødre havde oralsex
Til gengæld var CLR ofte med, når de unge med eller uden hans medvirken foretog sig noget seksuelt.

Ved en specifik lejlighed, hvor hans drengekæreste og dennes to år ældre storebror havde oralsex, var han også til stede.

- Jeg var til stede, ja. Men det var ikke min idé, sagde han.

- Jeg lavede fester
CLR brugte meget tid og mange ord på at underspille sit lønnede og åndelige lederskab. Han forklarede, at han stort set ikke forkyndte det kristne budskab, men primært havde til opgave at arrangere fest og farver for sin egen lille menighed.

- Jeg skulle fastholde dem i gruppen. Vi var tit sammen og holdt mange fester. Når der gik alkohol i den, så røg der også noget tøj af. Det var helt normalt, men det var også frivilligt, om man ville være med, fortalte han.

Af de otte unge, som omfatter tiltalen mod CLR, kommer tre af de misbrugte drenge fra samme hjem. To af pigerne er søstre i en anden familie.

Der foreligger ingen andre beviser i sagen end de krænkedes vidneudsagn.

Sagen mod frikirkepræsten løber over 11 retsmøder og ventes afsluttet i begyndelsen af marts.