Unge borgerlige chikaneret under støttetur til plagede Nørrebroværtshuse

Beskyldt for at være nazister og racister folk fra den yderste venstrefløj under sympati-tur på værtshuse, der var udsat for trusler og afpresningsforsøg

Kuzma Pavlov og Troels Bjørnkov fra Konservativ Ungdom foran Mucki Bar på Nørrebro.
(Foto: Tariq Khan)
Kuzma Pavlov og Troels Bjørnkov fra Konservativ Ungdom foran Mucki Bar på Nørrebro. (Foto: Tariq Khan)

Stemningen var langtfra hyggelig, da en gruppe unge borgerlige - hovedsageligt KU'ere - lørdag aften i flok besøgte de to Nørrebroværtshuse, Mucki Bar og Cafe Heimdal.

De to ellers ydmyge værtshuse blev landskendte, da det forrige uge kom frem, hvordan værtshusene blev chikaneret af en gruppe unge med indvandrerbaggrund fra lokalområdet.

Krimi Værtshuse udsat for hærværk og afpresning: De råber, at 'Nørrebro hører under sharia'

Samfund Ejer af Nørrebro-bar: De siger, de kommer og nakker os

Sagen skabte en del røre, og en række politikere var hurtigt på banen med udmeldinger.

Unge borgerlige på pubcrawl
På den baggrund havde Konservativ Ungdom København, KUK,  og Liberal Alliance Ungdom, LAU, planlagt en såkaldt Shariacrawl, hvor de unge ville vise deres støtte til værtshusene.

Men i stedet for sympati blev de mødt af vrede unge fra den yderste venstrefløj.

- Det begyndte allerede inden, vi overhovedet var nået til Nørrebro. På vores facebook-gruppe fik vi en række henvendelser, hvor de mente, at vi skulle holde os væk, forklarer Kuzma Pavlov, formand for KUK, og Troels Bjørnskov, bestyrelsesmedlem i KUK.

- Blandt andet blev der skrevet 'lækkert, at de værtshuse nu skal være kampplads for højrerabiate racister', hvortil der blev svaret 'så må vi jo tage kamppladsen fra dem', fortæller de to KU'ere.

Blev kaldt nazister
Pavlov var ikke selv med, men stødte først til senere.

- Vi var vel godt 30 stykker. Flest KU'ere, dertil nogle LAU'ere og en enkelt VU'er, fortæller Troels Bjørnskov.

forud havde gruppen taget kontakt til begge værtshuse, hvor ejerne havde sagt, at de var velkomne.

- Egentlig havde vi planlagt at besøge Cafe Heimdal først, men på grund af balladen på facebook valgte vi at gå på Mucki Bar først. Godt tyve minutter efter ankomsten begyndte det at drysse ind med venstre-ekstremister. Der var ikke direkte vold, men der var chikane, når vi skulle på toilettet eller op til baren. så gad de ikke flytte sig, ligesom der også blev skubbet lidt og sagt 'skrid' og 'nazisvin' og 'racister', forklarer Troels bjørnskov.

- Det var de små aggressioner. Enkeltvis var det ikke voldsomt. Men det var det samlede billede. En af vores medlemmer, der er homoseksuel, blev også svinet til for sin seksualitet.

- Det fortsatte, da vi gik på Cafe Heimdal. Der var det samme billede, fortæller han.

Beskyldt for at være klasseforrædder
- Der blev skubbet og sagt de samme grimme ting. En blev beskyldt for at være 'klasseforrædder', ligesom vi fik at vide, at vi ikke var velkomne. Det var nu ikke samme besked, vi havde fået af ejerne. De mente jo netop, at vi var velkomne.

- Det var utroligt ubehøvlet. Og selvom de ikke var direkte voldelige, så virkede det som om, de gerne ville provokere os til at gøre noget, fortæller Troels Bjørnskov.

- Det er jo den omvendte verden. Vi kom for at støtte de værtshuse, der er udsat for chikane. Men de folk der, de ender jo med at gå bøllernes ærinde, lyder det fra de to KU'ere.

Det er ikke første gang, at Pavlov er i den yderste venstrefløjs søgelys.

Han har for nyligt oplevet, at folk fra samme personkreds diskret havde iagtaget og fotograferet ham på vej til arbejde fordi, han havde deltaget i en af 'For Friheds'-demonstrationer.

Desuden er ham bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet.

14 kommentarer
Vis kommentarer