Unge dømt i sag om grov brandstiftelse og vidnetrusler

Kastede molotov-cocktails ind til familie en sen aften i december i fjor

Det var i december sidste år, at flere vinduer blev smadret sent om aftenen, hvorefter der blev kastet molotov-cocktais ind.
Foto: Mathias Øgendahl
Det var i december sidste år, at flere vinduer blev smadret sent om aftenen, hvorefter der blev kastet molotov-cocktais ind. Foto: Mathias Øgendahl
Følg Krimi

Fem unge er i dag dømt i en ganske voldsom sag, der handler om brandstiftelse og vidnetrusler.

Her fik Jihad Karroum tre år og seks måneders fængsel, Mounir Tabouda fik to år og seks måneders fængsel, Hassan Ali Sattar fik to år og ti måneders fængsel, Furkan Gedik fik to år og ni måneders fængsel samt betinget udvisning, og Mustafa Berat Øzdogan fik to år og otte måneders fængsel.

I sagen var de tiltalt for brandstiftelse efter skærpede omstændigheder i det de i fællesskab en sen aften i fjor kastede flere molotov cocktails ind gennem ruderne til en bolig i Hvidovre.

Fem på anklagebænken: Smed molotov-cocktails ind til familie

Retten fandt det bevist, at det skete i forbindelse med, at de ville straffe nogle vidner, der havde forklaret sig i en sag om bankrøveri, som Jihad Karroum havde spillet en rolle i.

Alle undtagen Mounir Tabouda har nægtet sig skyldige. 19-årige Tabouda har erkendt, at han stod bag, men har forklaret, at han var alene om det.

Karroum, 20 år, Sattar, 17 år og Geddik, ligeledes 17, har anket dommen. 17-årige Øzdogan har taget betænkningstid i forhold til anke.

I forhold til dommene var der tale om enig domsmandsret - der var ingen dissens.

Kastede molotov-cocktails ind til familie
Sagen fandt sted den 10. december sidste år omkring kl 22.15, hvor tre voksne sad i boligens stue, mens en ti-årig pige lå og sov på førstesalen. Her blev flere ruder pludseligt knust og ind sejlede tre molotov-cocktails - sodavandsflasker fyldt med benzin med påsat væge.

17-årig sigtet: Kastede molotov-cocktail ind til ti-årig i sag om vidnetrusler

Anklageskriftet beskriver, hvordan ildspåsættelsen mislykkedes, da benzinen til alt held for beboerne ikke blev antændt.

Ifølge anklageskriftet skete det som hævn, for at den ene beboer samt en anden person havde forklaret sig til politiet og i retten i forbindelse med en sag, der inkluderede personer i de tiltaltes omgangskreds.

Dømt for at true unge til bankrøveri
I den omtalte sag fik tre på 19,18 og 18  - blandt dem Jihad Karroum, tidligere i år, mellem to og tre et halvt års fængsel. En af de dømte blev dog frikendt i et forhold om afpresning i forbindelse med sagskomplekset. Sagen er anket til landsretten, det fortæller den ene af de dømtes forsvarere, Bjørn Elmquist.

Tre på anklagebænken: Tvang unge til bankrøveri

I sagen var trioen tiltalt for at have truet to jævnaldrende til at begå et bankrøveri mod en Danske Bank-filial i begyndelsen af november 2015.

I sagens anklageskrift beskrives det, hvordan trioen, der alle har indvandrerrødder, i tiden op til 2. november - datoen for bankrøveriet - i Avedøre og Hvidovre udleverede en attrappistol og en skruetrækker til de to jævnaldrende og derefter truede dem til at begå bankrøveriet, hvor udbyttet blev 105.000 kr.

Truet og slået med slagvåben
Efterfølgende truede trioen ifølge anklageskriftet familiemedlemmer til en af de jævnaldrende til at udlevere 13.000 kr, der var del af byttet fra bankrøveriet.

Her blev familiemedlemmet slået - blandt andet med en totenschlæger og truet med 'at de vidste, hvor han boede, så hvis de ikke fik pengene, ville de i stedet gå efter ham.'

Efterfølgende blev offeret ifølge anklageskriftet truet med beskeden om, at han ikke skulle melde sagen til politiet:

'Det bliver værst for dig selv. Vi har din adresse', lød det i anklageskriftet.

De to bankrøvere har begge fået kortere straffe, fordi det er vurderet, at de blev tvunget til det.

Det var i den forbindelse, at et nært familiemedlem til en af de to, der angiveligt blev truet til at røve banken, 10. december i fjor fik smadret ruderne ind til sit hjems køkken-alrum, hvor de omtalte molotov-cocktails blev kastet ind.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.