Unge drenge stod bag overfald filmet på video

Politiet har fundet gerningsmændene i sag om groft overfald

Politiet har fundet tre drenge, som de mener stod bag et groft overfald på Randager i Albertslund. En 15-årig blev her overfaldet med et stort antal slag, spark samt tramp i hovedet, mens det hele blev filmet og derefter offentliggjort på sociale medier.

Det oplyser Vestegnens Politi i en pressemeddelelse.

Overfaldet skete 28. april 2020 kl. ca. 20.50, og drengen måtte efterfølgende indlægges.

- Jeg er oprigtig glad for, at det er lykkedes at finde de mistænkte i forbindelse med dette grove overfald, siger vicepolitiinspektør Søren Uhre i pressemeddelelsen.

De mistænkte er mellem 13 og 14 år og erkender overfaldet. Til Ekstra Bladet oplyser Søren Uhre, at offeret og de unge overfaldsmænd forud for hændelsen godt vidste hvem hinanden var, uden at der dog var tale om noget nært bekendtskab.

Tidligere på måneden identificerede lokalpolitiet to drenge på 12 og 13 år, som mistænktes for et lignende forhold i Skovlunde.

- Det er ikke vores oplevelse, at vi står med en generel tendens her, men der skal ikke herske nogen tvivl om, at i de tilfælde, hvor sådanne sager kommer til politiets kendskab, bliver de taget meget alvorligt. Når man som mindreårig mistænkes for personfarlig kriminalitet, bliver både forældre, sociale myndigheder og Ungdomskriminalitetsnævnet inddraget, siger Søren Uhre i pressemeddelelsen.

Politiet efterforsker stadig sagen, og det skal nu vurderes om de to teenagere skal i Ungdomskriminalitetsnævnet.

- De har jo en bekymrende ung alder, og i kraft af den er der ikke de samme sanktionsmuligheder som ellers. Derfor skal det nu vurderes, om de to teenagere skal i Ungdomskriminalitetsnævnet, siger Søren Uhre til Ekstra Bladet.

Han forklarer samtidig, at hvis der er tale om en forbrydelse, der normalt ville udløse fængselsstraf, så vil de mistænkte typisk komme i nævnet. Her vil der i stedet for en sanktion blive lavet en såkaldt 'reaktion', som helt grundlæggende går ud på at få de unge ud af en eventuel kriminel løbebane og sikre sig, at de ikke begår nye forbrydelser.