Unge sigtet for millionbedrageri: Fuskede med luksusbiler

På en uge lejede de unge mænd, der har relationer til bandemiljøet, fire luksusbiler forskellige steder i udlandet, som alle blev kørt til Danmark

De to unge, som har relationer til det københavnske bandemiljø, lejede blandt andet en Maserati i Barcelona, som endte i Danmark. Foto: AP
De to unge, som har relationer til det københavnske bandemiljø, lejede blandt andet en Maserati i Barcelona, som endte i Danmark. Foto: AP

Først lejede de en luksusbil i millionklassen enten i Paris, Berlin eller Barcelona, og så blev bilen kørt de mange kilometer over landegrænser og ind i Danmark.

Sådan lyder sigtelsen mod to mænd på 21 og 22 år, som i går blev fængslet under et grundlovsforhør ved Københavns Dommervagt i 18 dage.

Ifølge politiet gentog de to unge mænd med anden etnisk herkomst successen fire gange i forening med fire andre kammerater.

Første gang de slog til var ifølge politiet om eftermiddagen 10. november sidste år, hvor de i Tegel Lufthavn i Berlin lejede en Audi Q7 til en værdi af 1,2 millioner kroner.

Bilen blev lejet med en af de fire kammeraters kørekort, men i stedet for at aflevere den tilbage inden for den uge, som var aftalt, blev bilen ifølge politiet kørt til Danmark.

Fra Barcelona til Paris
Samme aften var den gal igen, da duoen i forening med de fire kammerater endnu engang troppede op hos biludlejningsfirmaet i lufthavnen for at leje endnu en luksus bil - denne gang en BMW.

Allerede seks dage efter var de to unge mænd ifølge politiet klar igen i en ny europæisk storby. Her blev en Maserati Quattroporte til en værdi af 1,6 millioner kroner lejet hos udlejningsfirmaet Sixt Rent a car.

Ifølge sigtelse fortsatte duoen sammen med de fire kammerater nordpå og i Paris ved Paris Port Maillot lejede de samme dag den sidste bil i den omfattende bedragerisag.

Denne gang faldt valget tilsyneladende på Range Rover Evogue og følget fortsatte ifølge politiet videre samme dag over den franske grænse og mod Danmark.

Banderelaterede
Det er politiets Task Force Øst, som har efterforsket den omfattende svindelsag i millionklassen, hvor der med gårsdagens retsmøde nu sidder tre personer fængslet. Den første anholdelse skete i december.

- Man bliver opmærksom på en af de her stjålne biler i Danmark, og så laver vi noget efterforskning, som fører os til flere biler, siger efterforskningsleder Knud Hvass om sagen, som holdes for lukkede døre, da der stadig er medgerningsmænd på fri fod.  

Ifølge efterforskningslederen er der blandt de anholdte tale om personer, som har en vis tilknytning til bandemiljøet i København. Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke uddybe, hvad de formoder at bilerne skulle bruges til i Danmark.

Men i andre lignende sager er stjålne udlejningsbiler enten blevet klonet, solgt videre eller blevet brugt privat.

Ifølge Knud Hvass forventer politiet yderligere anholdelser i sagen.

Ifølge sigtelsen mod de to unge mænd er der blevet svindlet med biler for et samlet beløb på over 3,5 millioner kroner. Hertil kommer værdien af den BMW, som duoen ifølge politiet lejede i Berlin, men som endnu ikke er blevet værdisat.

De to unge mænd nægtede sig skyldige og ville heller ikke afgive forklaring til retten, men dommeren fandt, at beviserne var tungtvejende nok til en foreløbig varetægtsfængsling.