Uroligheder eksploderer: Sætter ild til betjent

I Mexico har vrede demonstranter sat ild til en betjent under uroligheder, der har stået på i flere dage, efter 30-årige Giovanni López døde efter en anholdelse

Uroligheder eksploderer: Sætter ild til betjent

ADVARSEL: Voldsomme billeder. Video: Mario Marlo, Zone Docs, Giselle Soriano of W Radio via AP

En demonstrant tømmer en flaske med væske ned ad ryggen på en betjent, og sekunder senere bliver betjenten omsluttet af flammer.

Ildspåsættelsen skete under optøjer, hvor demonstranter krævede retfærdighed for mexicanske Giovanni López, der døde, efter han blev anholdt i maj.

Det skriver The Guardian.

4. maj blev 30-årige López anholdt - angiveligt fordi han ikke bar mundbind, som det ellers er påbudt i delstaten Jalisco.

En video på Twitter viser, hvordan hårdhændede betjente tvinger en kæmpende Giovanni López ind i en patruljevogn.

(Artiklen fortsætter efter videoen)

Da López' familie dagen efter ville hente ham på politistationen i Ixtlahuacán de Los Membrillos, fik de at vide, at han var blevet overført til et offentligt hospital i Guadalajara, og på hospitalet fik de overbragt beskeden om, at han var død.

Uroligheder udløser historisk udgangsforbud i New York

Død af vold
Præcis hvad der skete med López, da han var i politiets varetægt, er ikke blevet fastslået endnu, men en obduktionsrapport viser, at han er død af stump vold. Derudover var han blevet skudt i foden.

Flere steder i Mexico er der udbrudt voldsomme optøjer, og det var altså her, at en demonstrant i Guadalajara fredag satte ild til en politibetjent.

Guvernøren i Jalisco, Enrique Alfaro, siger, at motorcykelbetjenten overlevede brandattentatet og at fem andre betjente også kom til skade under optøjerne.

Han har ifølge The New York Times lovet, at sagen vil blive opklaret, og det har foreløbigt ført til, at tre politifolk er blevet anholdt, og at politistationen i Ixtlahuacan de los Membrillos er blevet overtaget af delstatens myndigheder.

60-årig dansker demonstrerede i Minneapolis: Folk har fået nok