USA har dræbt afghanske politifolk ved fejl

Det amerikanske militær har bebudet en efterforskning af alle omstændighederne omkring "ulykkelig hændelse"

Følg Krimi

12 afghanske politifolk blev fredag dræbt, da et amerikansk luftangreb ved en fejl blev rettet mod afghanske stillinger i den sydlige del af Helmand-provinsen.

Det amerikanske militær informerede om angrebet fredag, men uden at sætte tal på antallet af ofre.

Politichefen i Helmand-provinsen oplyser lørdag ifølge AP, at 12 medlemmer af den nationale politistyrke mistede livet. Desuden blev to andre såret.

Det amerikanske militær kalder hændelsen ulykkelig og har bebudet en efterforskning af alle omstændighederne.

- Vi udtrykker vores dybeste medfølelse med de familier, der berøres af denne ulykkelige hændelse, hed det i erklæringen fra USA's militær fredag ifølge Reuters.

En amerikansk talsmand oplyste, at den afghanske regering er blevet underrettet om angrebet, der var rettet mod en base i Helmands Gereshk-distrikt, hvor afghanske sikkerhedsstyrker var samlet.

For en uge siden blev mindst otte civile afghanere såret ved et luftangreb i det sydlige Afghanistan. Der var flere kvinder og børn iblandt.

Civile tab har været et af de største stridspunkter i løbet af de 15 år, Nato-styrker har været til stede i Afghanistan.

Især drab på civile har udløst kraftig kritik fra både den afghanske regering og den afghanske offentlighed.

I februar kostede et amerikansk luftangreb mindst 18 mennesker livet i den sydlige del af Helmand. De fleste af de dræbte var kvinder og børn.

I november sidste år stod amerikanske styrker bag et andet luftangreb i Kunduz-provinsen. Her blev 32 civile afghanere dræbt.

Et af de værste tilfælde af drab på civile skete i oktober 2015, da et amerikansk luftangreb ramte et hospital drevet af Læger uden Grænser. Angrebet kostede 42 mennesker livet og udløste international fordømmelse.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+