USA: Lille by frygter seriemorder

Seks kvinder er dræbt eller forsvundet inden for det seneste år i Chillichote i Ohio. Og det rejser spørgsmålet. Er der en seriemorder på spil?

I en lille amerikansk by frygter befolkningen, at der er en seriemorder på spil. (Politifoto)
I en lille amerikansk by frygter befolkningen, at der er en seriemorder på spil. (Politifoto)

I den lille by Chillichote i Ohio, USA, hersker der lige nu stor frygt.

Inden for det seneste år er to kvinder fundet dræbt, mens fire kvinder er sporløst forsvundet.

Derfor stiller politiet og en lille by sig selv spørgsmålet. Er der en seriemorder på spil?

De seks kvinder har historier, der ligner hinanden meget. Størstedelen af dem var narkomaner og havde følt sig tvunget til at prostituere sig for at finansiere deres forbrug, oplyser politiet, ifølge Washington Post.

Desuden har flere af kvinderne kendt hinanden. Alle på nær en er mødre.

Derfor er politiets teori, at der er en seriemorder på spil, og FBI er involveret i efterforskningen.

FBI laver profil
Man er i gang med at lave en profil af den eventuelle gerningsmand, men vil endnu ikke bekræfte, at der er tale om en sådan.

- Jeg vil ikke gå ud og slå fast, at vi har at gøre med en seriemorder. Men det er et lille samfund, vi lever i, og antallet af kvinder, der er savnet eller dræbt er højt, siger Mike Preston, der arbejder ved sherif-departementet i Ross County, til Washington Post.

I Chillichote bor der 21.000 indbyggere og flere grupper er oprettet på Facebook, hvor lokalbefolkningen engagerer sig stærkt i sagen.

Den 20. juni blev liget af den 26-årige Tiffany Shore fundet.

På en pressekonference fortalte politiet, at hendes lig var pakket ind i et hvidt tæppe, og at hendes mund var blevet tapet til. Politiet gav dog ikke nogle oplysninger om, hvordan den unge kvinde var død, da svarene fra obduktionen endnu ikke foreligger. Det skriver en lokal avis.

Tiffany Shore blev fundet ikke langt fra liget af  af en anden kvinde, Tameka Lynch, der blev fundet i maj 2014.

Overdosis og selvmord
Tameka Lynchs død blev dengang anset for at være en overdosis, men den forklaring troede hendes familie ikke på.

- Hun var bange for vand. Hun ville aldrig få den ide at svømme. Og hun var bange for skoven, sagde hendes mor til ABC News den gang.

Blot få dage før Tameka Lynch blev meldt savnet, modtog politiet en anmeldelse om endnu en forsvundet kvinde. 29-årige Charlotte Trego, som stadig ikke er fundet. Hun forlod sit hjem til fods og er ikke blevet set siden.

Den 28. december blev en tredje kvinde meldt forsvundet. 38-årige Wanda Lemons, der er mor til fem, havde fortalt sin familie, at hun ville tage med en lastbilchauffør til Texas og besøge slægtninge. Det var i november, og siden da har familien ikke set eller hørt noget fra hende.

Shasta Himelrick på 20 år blev den fjerde kvinde til at forsvinde fra det lille samfund, kort efter Wanda Lemons blev meldt savnet.

Himelrick blev set på et overvågningskamera på en tankstation dagen 25. december, og den 2. januar i år blev hun fundet død i en flod.

Man mente, at hun havde begået selvmord ved at drukne sig, men heller ikke denne gang troede slægtningene på politiets teori. Shasta Himelrick var nemlig gravid og ifølge hendes slægtninge, var hun glad og tilfreds med livet.

Det sidste offer i det lille lokalsamfund er 38-årige Timberly Clayton, der blev fundet død i starten af juni. Hun var blevet skudt og kort efter anholdt politiet en 36-årig mand, som dog ikke er blevet sigtet for drabet.