USA registrerede flere massedrab i 2019 end nogensinde før

Siden opgørelserne begyndte i 2006 er der ikke registreret lige så mange massedrab i USA som i 2019

USA blev i 2019 ramt af i alt 41 massedrab.

Det viser en ny opgørelse, som nyhedsbureauet AP, USA Today og Northeastern University har gennemført. Det skriver The Guardian.

Massedrab er i opgørelsen defineret som episoder, hvor fire personer eksklusive gerningsmanden er blevet dræbt.

Ikke siden opgørelsens begyndelse i 2006 har tallet været så højt. Tidligere lignende undersøgelser, der går tilbage til 1970'erne, har heller aldrig registreret et lige så højt tal, skriver The Guardian.

I alt 211 personer mistede livet i de 41 massedrab - hvoraf 33 blev gennemført med en form for skydevåben.

Der har i 2019 blandt andet været blodige skyderier i Virginia Beach i maj og i Texas-byerne Odessa og El Paso samt Dayton, Ohio i august.

Senest blev tre civile og en politibetjent i december skudt i New Jersey.

Ifølge opgørelsen tiltrækker de færreste massedrab sig national opmærksomhed i USA - medmindre de foregår på offentlige pladser.

Størstedelen af episoderne involverer folk, der kendte hinanden, familieuenigheder, narkokriminalitet eller personer, der retter deres vrede mod pårørende eller kolleger, lyder det.

Årets første massedrab fandt sted i delstaten Oregon i januar.

Her dræbte en 42-årig mand sin mor, stedfar, kæreste og datter på ni måneder med en økse. Manden blev skudt og dræbt af politiet.

Selv om tallet for massedrab ikke er set højere, så er den generelle udvikling i forhold til drab faktisk på vej i en anden retning.

Sådan lyder det fra James Densley, der er kriminolog ved Metropolitan State University i Minnesota, til nyhedsbureauet AP.

- Det mest opsigtsvækkende er, at antallet af massedrab går op, på et tidspunkt hvor antallet af drab generelt falder, siger han og tilføjer:

- Det virker til at være tidsalder for massedrab.