USA: Sikkerhedsvagt skudt af politiet

21-årig sikkerhedsvagt dræbt af skud. De nærmere omstændigheder er endnu uvisse

Hele verdens øjne hviler i denne tid i høj grad på politiet i USA efter flere nye tilfælde, hvor især sorte amerikanere har mistet livet efter deres møder med ordensmagten.

Og torsdag aften lokal tid har endnu en borger mistet livet, efter at have været i kontakt med politiet.

Det skriver CBS Los Angeles.

Denne gang er det den 21-årige latinamerikanske sikkerhedsvagt Andres Guardado, der har mistet livet efter en konfrontation med betjente i bydelen Gardena i Los Angeles.

Ifølge indehaveren af den bilmekaniker, hvor Guardado var ansat som sikkerhedsvagt, var vagten gået ud foran butikken, fordi de havde været problemer med grafitti, da politiet kom.

Ifølge indehaveren skulle vagten været blevet skræmt af politiet, hvorefter han løb derfra og efterfølgende blev skudt.

Det lokale politi bekræfter, at den 21-årige er blevet skuddræbt af politiet, men de hævder, at vagten trak en pistol, da betjentene mødte op. Han løb efterfølgende fra stedet, og betjentene fulgte efter, 'hvorefter skudepisoden fandt sted'.

Ifølge politiet bar Andres Guardado ikke uniform. Indehaveren af værkstedet hævder dog, at han bar uniform, og at han ikke tidligere har været straffet.

Vidner afviser, at sikkerhedsvagten skulle have været bevæbnet, men de nærmere omstændigheder bag episoden skal nu undersøges.