Uskyldige i farezonen: Bandefolk skød mod fjender

En kvinde måtte søge dækning, da hun kom i nærheden af skudvekslingen

Følg Krimi

Seks medlemmer fra bandegrupperingen Brabrandgruppen blev i dag kendt skyldige i at have affyret skud mod fjender fra Loyal To Familia, som de var i krig med hen over foråret sidste år i Aarhus Vest. En syvende mand blev løsladt af Retten i Aarhus, fordi retten ikke fandt bevis for, at han var tilknyttet en af de involverede bandegrupperinger

Skyderiet skete omkring klokken 20 3. juni sidste år på et parkeringsplads-areal på Bispehavevej i Aarhus V, hvor flere maskerede bandemedlemmer fra Brabrandgruppen mødte op på 'LTFs område' med skarpladte halvautomatiske våben, som de affyrede mod medlemmer af en anden gruppering.

Ifølge specialanklager Dorthe Lysgaard parkerede de biler langs en vej og kom løbende ind på starten af parkeringspladsen, ligesom nogle kom på scootere.

- Nogle skyder op i luften med signalpistoler, nogle har køller eller noget i hånden, og der er også to skarpladte våben. Vi kan kun se det ene på video-overvågningen, men der er fundet ammunition fra to skarpladte våben, siger specialanklageren.

Bandemedlemmer mærker lovstramning i sager om våben

Grupperne var  30 meter fra hinanden, da de skød. Ingen mennesker blev ramt, men en kvinde, der tilfældigvis befandt sig i området, måtte søge dækning, da hun kom i nærheden af skudvekslingen, har hun forklaret i retten. Der var også et par stykker ved siden af hende, der ikke er identificeret, der måtte dukke sig.

Retten kendte bandemedlemmerne skyldige i at have båret våben og affyret dem under særligt skærpende omstændigheder efter bandeparagraffen, fordi de alle var aktive i en verserende bandekonflikt og skød i det offentlige rum. Derudover blev de kendt skyldige i at have bragt andres liv i fare med deres handling.

Specialanklager Dorthe Lysgaard er meget tilfreds med, at retten fandt det bevist, at de seks mænd var en del af skyderiet og den verserende bandekonflikt.

I sin efterfølgende strafprocedure krævede hun lange fængselsstraffe til de seks bandemedlemmer.

- Mine strafpåstande var mellem fire og fem et halvt års fængsel.  Der er nogle forskelle på, om de er tidligere straffet for vold og tidligere straffet for våben, så jeg har differentieret  på grund af det, siger specialanklageren, der roser politiets arbejde, der tæller en lang række vidneafhøringer og gennemsyn af en del video-overvågning for at skaffe beviser i sagen.

- Det er deres arbejde, der banede vejen for resultatet i retten i dag, siger hun.

Dommen falder 9. maj klokken 14.45.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.