Uskyldige ofre blev skudt med 'baby-pistol'

En speciel kompakt model af Glocks ni mm. pistoler blev brugt ved nattens skyderier på Nørrebro. Der blev affyret 11 skud

Uskyldige ofre blev skudt med 'baby-pistol'

Nørrebro-skyderiet genfortalt (Foto/redigering: Tariq Mikkel Khan/Mikkel Cramon)

Magasinet var tomt, da politiet i nat fandt den pistol, der blev brugt til skyderierne på Nørrebro i København, hvor to tilfældige, uskyldige mennesker blev såret af skud, og der blev skudt efter en tredje tilfældig mand.

Gerningsmanden havde nemlig affyret alle 11 patroner, 10 i magasinet og et i pistolens kammer, på sin Glock pistol model 26 - også kaldet 'Baby Glock', fordi det er en kompakt udgave af Glocks efterspurgte ni mm. pistoler.

Pistolens størrelse gør den nem at skjule under tøjet - men den er lige så farlig som 'voksne' Glock-pistoler.

Politiet fandt de 11 afskudte patronhylstre på en 85 meter lang strækning fra Nørrebrogade/Heimdalsgade, hvor første skudepisode skete, og til Nørrebrogade 210 ved den 'Røde Plads' ud for Esromgade, hvor anden skudepisode indtraf et minut efter.

Efter nattens skyderier: Skudt kvinde kan have været i livsfare

Da en 26-årig mand med relation til banden LTF blev anholdt i Krogerupgade ud for 59, hvor han forsøgte at skjule sig bag en bil, var han ubevæbnet, men Glock 26 pistolen blev fundet ved et hegn.

Glock pistolen kaldes 'Baby Glock', fordi størrelsen gør, at den er nem at skjule under tøjet. Foto: Kenneth Meyer
Glock pistolen kaldes 'Baby Glock', fordi størrelsen gør, at den er nem at skjule under tøjet. Foto: Kenneth Meyer

Ved anholdelsen var den 26-årige forpustet og havde sved på panden, men sagde spontant til politiet, at han havde smidt sig ned på jorden, fordi der blev skudt i området.

Han blev i dag varetægtsfængslet i 27 dage i Københavns dommervagt, sigtet for drabsforsøg på de tre uskyldige personer og for besiddelse af Glock-pistolen under særligt skærpende omstændigheder.

Under en ransagning af hans lejlighed fandt politiet en skudsikker vest og tøj med LTF logo.

Politiet skød varselsskud
Det første skyderi i Heimdalsgade var to skud rettet mod en helt tilfældig mand, der kom ud fra en kiosk. Skyderiet blev hørt af en politipatrulje, der var på stedet i forbindelse med en fogedforretning. Betjentene hørte kort efter fem-seks skud ved Nørrebrogade.

Betjentene så nu en mand med pistol og trak selv tjenestepistolerne.

Manden havde hætte over hovedet og holdt sin pistol strakt frem i højre hånd og så skød han mod to personer, en svensk kvinde og en dansk mand, der begge var på cykel, ved den Røde plads.

Betjentene sigtede på manden, råbte 'det er politiet' og affyrede varselsskud. Pistolmanden reagerede ved at vende sig om mod betjentene, der igen skød varselsskud - og manden fortsatte med at løbe, indtil han forsøgte at skjule sig for politiet i Krogerupgade.

Da han blev anholdt viste han sine hænder frem som bevis på, at han var ubevæbnet.

I dommervagten kom det frem, at manden, der blev skudt efter i Heimdalsgade, ikke blev ramt.

Skud rev hul i bukserne
Men ved den Røde Plads blev begge ofre ramt. Den danske mand blev ramt af et strejfskud ved venstre baglår, hvor skuddet rev hul i hans bukser og kuglen gav en rød streg på låret.

En 28-årig svensk kvinde blev ramt af skud ved den ene balle og maveregionen og kan have været i livsfare.

Manden, der blev skudt efter i Heimdalsgade, har forklaret, at han kom ud af en kiosk, da han så en person med sort maskering, der pegede med en pistol i strakt arm mod ham. Der lød to skud, et ramte jorden, og han skyndte sig at løbe i zig-zag, hvor der lød endnu fem-otte skud, der ikke ramte.

De to sårede fra den Røde Plads har forklaret, at de kom cyklende og så en mand blive jagtet af en anden, og at der lød flere skud. Kvinden blev ramt og manden fik et strejfskud, der rev hul i hans bukser.