Utroværdig bagmand med dårlig hukommelse: Dømt for organiseret narkosalg

26-årige Maher Zouheir Daabas er blevet idømt to år og tre måneders for organiseret handel med hash og skunk. Retten mener, at den dømte mand har haft en ledende rolle i den organiserede kriminalitet over lang tid

Retten i Odense har givet Maher Zouheir Daabas to år og tre måneders fængsel. Foto: Ole Frederiksen/Ritzau Scanpix
Retten i Odense har givet Maher Zouheir Daabas to år og tre måneders fængsel. Foto: Ole Frederiksen/Ritzau Scanpix

Organiseret handel med 65,7 kilo hash og 1,5 kilo skunk har nu kostet Maher Zouheir Daabas en fængselsstraf på to og tre måneder. Det har Retten i Odense bestemt.

Det skriver Fyens, som var til stede i retten.

Den 26-årige nu dømte mand nægtede sig skyldig i retten, men det troede Retten i Odense ikke på.

Retten lagde vægt på, at Maher Zouheir Daabas havde skiftende forklaringer.

- Tiltalte har været præget af dårlig hukommelse og vævende forklaringer, der efter rettens opfattelse ikke har været troværdige, sagde retsformand Kirsten Mathiesen, efter hun havde afsagt rettens dom.

Ifølge Fyens blev Maher Zouheir Daabas, som er fra Vollsmose, dømt for - i tæt samarbejde med en anden mand, der tidligere har fået samme straf - at have handlet med hash fra december 2016 til midten af januar 2018.

I forvejen er en række andre personer eksempel chauffører og personer, der har opbevaret hash og gjort den salgsklar i mindre portioner, allerede dømt. Der venter fortsat flere retssager mod andre involverede.

Da dommen blev afsagt sad flere ledende og centrale medlemmer af Black Army, som også har efternavnet Daabas på tilhørerrækkerne, ifølge Fyens.

Ledende rolle
Politiet har i forbindelse med sagen foretaget en stor efterforskning, hvor de blandt andet har videoovervåget og aflyttet telefonsamtaler. Derudover var DNA-beviser også med til at fælde den nu dømte mand.

- Der er ingen tvivl om, at tiltalte har haft en ledende rolle i en professionelt tilrettelagt organisation over lang tid, sagde retsformanden.

Maher Zouheir Daabas var også tiltalt for vidnetrusler, men her blev han frikendt.

Ifølge anklagemyndigheden havde manden truet en anden mand, der modvilligt opbevarede hash for bagmændene på grund af en ubetalt narkogæld.

Men denne mand, der er blevet straffet, havde svært ved at huske episoden, da han vidnede i retten, og domsmandsretten fandt beviserne utilstrækkelige.

Manden har været varetægtsfængslet siden januar, og han skal fortsat sidde varetægtsfængslet indtil afsoning på trods af protest fra forsvarer Michael Juul Eriksen.

Forsvareren udbad sig sammen med sin klient betænkningstid. De har nu 14 dage til at overveje, om dommen skal ankes til landsretten.