Uvirkelig biljagt tæt på katastrofen: Vi sprang for livet

En vanvittig biljagt midt i København var tæt på at få alvorlige konsekvenser for Sammy og Michelle Badzi. Parret måtte springe for livet for at undgå at blive kørt ned

Har du været vidne til biljagten og har du billeder fra episoden? Send en mail til 1224@eb.dk eller en sms/mms til 1224 (koster alm. takst)

Flere patruljevogne stormede onsdag ved middagstid med fuld udrykning gennem Nordre Fasanvej i København. Her havde de jagtet en sort BMW hele vejen fra Valby Langgade gennem Frederiksberg og til sidst på Stæhr Johansens Vej.

Ingen kom på mirakuløs vis til skade, men en gåtur var tæt på at gå galt for Sammy og Michelle Badzi. Helt galt.

På vej til Frederiksberg Hospital skulle ægteparret krydse et fodgængerfelt, men så hørte de pludselig politisirener.

- Vi når kun lige at tænke, at der var noget galt og så vende os om. Da vi har gjort det kommer han svingende i fuld fart, og så måtte vi springe for livet, siger Sammy Badzi til Ekstra Bladet.

Ifølge øjenvidnet blev den sorte BMW efterfulgt af otte patruljebiler og tre motorcykler.

Som et computerspil
Heldigvis blev de to københavnere ikke ramt af den gale bilist, men det har alligevel været et chok for dem begge.

- Først tænkte jeg, hvad han dog havde lavet, men vi var selvfølgelig også i chok. Som min kone siger, så havde han i hvert fald meget travlt, og det var lidt som at være med i computerspillet GTA (Grand Theft Auto red.). Det lignede jo næsten noget derfra.

- Vi er sluppet uden fysiske skræmmer, men min kone er naturligvis chokeret og rystet. Jeg tager det lidt mere roligt, men jeg blev da lidt skræmt. Det var ikke lige det, som jeg regnede med tidligt på dagen, siger Sammy Badzi til Ekstra Bladet.

Kørte med to hjul på fortovet
Et andet vidne fortæller til Ekstra Bladet, hvordan han oplevede, at BMW'en meget dramatisk stak af fra politiet.

- Jeg kunne høre en bil med meget høje omdrejninger kom kørende bagfra. Jeg vendte mig om og så, at bilen kom kørende med to hjul på fortovet og to på vejen. Han kørte i hvert fald 80 kilometer i timen, siger Jesper, der ikke ønsker at få sit navn frem.

[No available link text]

(Foto: Kenneth Meyer)

- Jeg når så at træde til side, og han kommer så susende forbi med politiet lige i hælene, siger Jesper, der forklarer, at bilen kort efter kørte om et hjørne, hvorpå han mistede den visuelle kontakt med køretøjet.

- Jeg kunne høre, at han ramte et eller andet. Og så stak han af igen. Da jeg kom løbende derned, kunne jeg se, at der var en anden bil, der var blevet påkørt, fortæller Jesper.

Boksede med politi
Ekstra Bladet har også talt med et tredje vidne, der overværede, at føreren af BMW'en blev anholdt.

- Jeg hørte en sirene og kiggede ned på parkeringspladsen. Så kan jeg se, at det ligner, at politiet har kørt ind i ham fra siden af. Politiet har fået ham ud af bilen og ligger så og bokser lidt med ham nede på jorden, siger Lennart Mansgaard, der overværede episoden fra et lokale hos Copenhagen Business School.

IMG_4960.jpg 

Ifølge Lennart Mansgaard opførte den anholdte sig meget aggresivt.

- Han var meget oppe at køre og råbte, at de skulle holde sig væk. Kort efter kom der så forstærkninger. De tager ham så i håndjern og eskorterer ham væk, siger han.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor manden valgte at stikke af.

- Han ønskede ikke at tale med politiet, da han blev anholdt, siger vagtchefen fra Københavns Politi, der heller ikke kan sige, om at der havde været tumult under anholdelsen.

Politiet har stadig ikke mange oplysninger i sagen, men tidligere på dagen oplyste vagtchefen ved Københavns Politi følgende til Ekstra Bladet:

- Politiet prøvede at bringe en sort BMW til standsning ved Valby Langgade, men det var føreren åbenbart ikke interesseret i, så han stak af, og vi eftersatte, siger vagtchef Lars Vesterweel.