Uvirkeligt: Vi jokede for to dage siden

Blomster og stearinlys lyser hjørnet op ved politistationen i Albertlund. Der har været så mange mennesker, der har ville vise deres respekt, at der har været trafikkaos ved politistationen.

Mange danskere har fundet vej til Birkelundsvej i Albertslund for at vise deres respekt til den afdøde politibetjent. (Foto: Per Rasmussen)

Ved du noget, så kontakt os. Tip os på 1224 (alm. takst) eller 1224@eb.dk.

- Det er så uvirkeligt, vi stod jo og jokede med ham for to dage siden. Det er svært at holde tårerne tilbage.

Sådan lød ordene fra en kollega til den afdøde politibetjent. Han fortæller til Ekstra Bladet, at alle kollegaerne er mødt op inde på stationen onsdag for at vise deres respekt til deres kollega. Han ønsker ikke at stå frem med navn.

Den 43-årige politimand fra Vestegnens Politi afgik onsdag ved døden, efter han tirsdag på blev skudt på klos hold foran politistationen i Albertslund.

Hav af blomster og lys
Det er ikke blot kollegaerne der har ville vise deres respekt. Ved indgangen til politistationen på Birkelundsvej i Albertslund vrimler det med mennesker. Mange holder om hinanden og andre græder lavmælt.

Artiklen fortsætter under billedet

Et kæmpe hav af blomster og tændte stearinlys vidner om, at mange danskere har været forbi politistationen for at vise deres respekt.

- Vi har måtte spærre vejen af, fordi her var så mange mennesker, fortæller en politimand, der også ønsker at være anonym.

Samme politimand fortæller også, at hele den afdødes kampsportshold tidligere på aftenen var mødt talstærkt op, for at tage deres afsked med en god ven.

Nyforlovet og familie far
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var den nu døde betjent nyforlovet - han efterlader sig desuden to børn. En ung kvinde har lagt blomster ved politistationen. Helin på 18 år fortæller, at hun selv er fra Albertslund, og hun synes, det er skræmmende, at det er sket så tæt på, hvor hun bor.

- Han var til fordi han skulle passe på os. Jeg er her for at vise min respekt til ham og hans familie. Det er så forfærdeligt, siger Helin.

Artiklen fortsætter under billedet

 

En anden kvinde er mødt op med stearinlys. Hun ønsker ikke at stå frem med navn, men fortæller til Ekstra Bladet, at den tragiske hændelse må være en øjenåbner for samfundet.

- Det her er jo et sørgeligt resultat af, at der ikke er nok ressourcer til at hjælpe psykisk syge mennesker. Han skulle jo have haft hjælp for længe siden. Han har jo gjort det før, siger hun.

Den formodede gerningsmand er 26 år. Han havde stjålet en pistol fra den lokale skytteklub aftenen forinden. Manden blev anholdt knap 45 minutter efter skyderiet, og er nu varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Den anholdte mand fik i 2012 en dom for at have skudt mod politiet med en hardball pistol. Moderen til gerningsmanden har fortalt, at hendes søn havde snakket om at få en pistol og skyde politiet før.

Artiklen fortsætter under billedet

Kondolencer fra Canada
En del af hundeførerens kollegaer er kommet fra stationen for at kigge på blomsterne. Vicepolitiinspektør Kim Hansen er blandt de af hans kollegaer, Ekstra Bladet møder onsdag aften. Han fortæller, at de har fået stor hjælp fra de andre stationer, som har hjulpet med opgaverne, så de kunne sørge over tabet af deres meget afholdte kollega.

- Vi kan jo ikke stå på en opgave og være kede af det. Vi har mistet en meget meget kær kollega, og det har været dejligt at se hvordan hele styrken har hjulpet os, siger vicepolitiinspektøren og fortæller, at de på stationen har modtaget psykologhjælp efter tabet af deres kollega.

Artiklen fortsætter under billedet

Han fortæller også, at det ikke kun er internt og indenrigs kodolencerne og støtten kommer fra.

- Det er smukt at se hvordan så mange har vist deres sorg. Vi har endda fået kondolencer fra Canadas politi, siger Kim Hansen til Ekstra Bladet.

Både offer og gerningsmand er beskyttet af navneforbud.
 

Du kan øverst i artiklen se alle billederne af de mange blomster, lys og hilsener som der var lagt til den 43-årige betjent ved politistationen i Albertslund.

Ved du noget, så kontakt os. Tip os på 1224 (alm. takst) eller 1224@eb.dk.

1 af 5 Blomster og lys med beskeder til den afdøde 43-årige vidner om, at mange er triste over tabet. Foto: Anthon Unger
2 af 5 Tydeligt berørte betjente var onsdag mødt op for at vise deres respekt og sorg over tabet af en god og afholdt kollega. Foto: Anthon Unger
3 af 5 Den afdøde politibetjent dyrkede kampsport og hele hans hold var mødt op onsdag aften. Foto: Anthon Unger
4 af 5 Politistationen på Birkelundsvej havde besøg af mange danskere. Så mange at politiet måtte spærre af for besøgende. Foto: Anthon Unger
5 af 5 Mange danskere har fundet vej til Birkelundsvej i Albertslund for at vise deres respekt til den afdøde politibetjent. Foto: Anthon Unger