Væbnet bandekonflikt: 19-årig anholdt for knivstikkeri

En række uroligheder har hærget København den seneste tid - i dag blev en 19-årig mand varetægtsfængslet for grov vold

Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (EKSTRA BLADET): Med knivstik i ballen og låret og en flænge i baghovedet blev en ung mand fragtet til Hospitalet. Det var resultatet af et sammenstød med tre andre gutter på Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter den 14. juli.

Tidligt lørdag morgen klokken 5.28 blev en 19-årig mand anholdt af politiet, og i dag blev han fremstillet i grundlovsforhør i byretten i København.

Slagsmål udviklede sig voldsomt: Mand stukket ned med kniv

En 23-årig mand er også anholdt i sagen og sigtet for grov vold. Én er stadig på fri fod.

Den 19-årige blev sigtet for grov vold efter paragraf 245 ved i forening med andre og med forudgående planlægning at have stukket den unge mand med kniv og trampet på hans hoved. Udover knivstikkene pådrog han sig dermed også en flænge i baghovedet.

I retten sad han med løse cowboy-bukser, en mørk t-shirt og på håndleddet havde han et guldur. Han svarede roligt på retsformandens indledende spørgsmål om navn og fødselsdato.

Teenagerens advokat Carsten Fenz oplyste til retten, at hans klient nægtede sig skyldig, og at han ikke ønskede at udtale sig.

Den 19-årige mand blev varetægtsfængslet indtil den 15. august, og af hensyn til efterforskningen blev dørene lukket, og Ekstra Bladet måtte derfor forlade retslokalet under protest.

Krig i gaderne: - De leder efter flere soldater

Bandefnidder
Episoden er én i en lange række af uroligheder, der den seneste tid har hærget Nørrebro. Knivstikkeriet er formentlig en del af noget eskalerende bandefnidder, hvor blandt andet LTF (Loyal to Familia red.) og folk fra Mjølnerparken er inde over.

Loyal To Familia i væbnet konflikt: Her er banderne stødt sammen

Siden juni har der været otte skyderier på åben gade i København, som kan relateres til bandekonflikten.

Københavns politi indførte tidligere på ugen visitationszone på Nørrebro, Nordvest, Brønshøj, Husum og Tingbjerg netop for være bedre rustet til at kunne sætte en stopper for urolighederne.

Indførelsen af visitationszone betyder i praksis, at politiet i en begrænset periode kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande, våben samt køretøjer.

Skud og knivstik under bandekonflikt

* 20. juli: Der bliver anmeldt skud i området ved Mjølnerparken. Vidner fortæller politiet, at to personer kom kørende på motorcykel og affyrede skud. Der er ingen anholdte, og tilsyneladende er ingen ramt.

* 19. juli: Der bliver skudt ved Krakas Plads på Nørrebro nær Haraldsgade. I en hæk finder politiet en pistol med skarpe skud. Ingen er anholdt, og ingen er tilsyneladende ramt.

* 18. juli: En mand bliver snittet overfladisk med en kniv på Tomsgårdsvej i Nordvest. Ingen er anholdt.

* 18. juli: Der er skyderi nær Tingbjerg Skole - ingen bliver ramt, ingen er anholdt.

* 18. juli: Der bliver skudt i Mjølnerparken - ingen bliver ramt, og ingen er anholdt.

* 14. juli: En mand bliver stukket to gange i låret og en gang i ballen på Frederikssundsvej. Han bliver af tre mænd trampet i ansigtet. En 23-årig mand blev efterfølgende anholdt og sigtet for grov vold. To andre navngivne mistænkte er på fri fod, men eftersøgt af politiet.

* 14. juli: Der er et skyderi på Mimersgade. Politiet finder efterfølgende afskudte hylstre, og dagen efter finder politiet et skudhul i en kaffebar på Heimdalsgade.

* 12. juli: Et medlem af banden Loyal to Familia bliver stukket med en kniv på Mosevej. Politiet eftersøger en navngiven person for at stå bag.

* 16. juni: Ukendte personer affyret skud fra en en knallert på Frederiksborgvej. To af skuddene rammer ruder i en kiosk og i en lejlighed. Intet tyder på, at nogen er ramt. Der er heller ingen anholdt.

* 13. juni: På Gadelandet i Husum kommer to personer på en knallert kørende forbi en gruppe personer om eftermiddagen. Den ene affyrer flere skud mod gruppen.

* 13. juni: Der bliver skudt på Bogtrykkervej i Nordvestkvarteret nær Tagensbo Skole natten til 13. juni. Politiet finder flere patronhylstre, men ingen gerningsmænd eller nogen ramte.

* 12. juni: Der er meldinger om skud på Amager. Ingen bliver anholdt, og ingen er tilsyneladende ramt.

Kilder: Københavns Politi og Ritzau.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind