Vandscooter-ulykke sket før: Sådan var straffen

Det er langt fra første gang, der sker ulykker med jetski-galninge, som sejler hasarderet

Vandscootere og høj fart i Københavns Havn og nær Københavns badestrande er bestemt ikke nyt, men et stigende problem, der har været der i årevis.

Endnu en person død efter vandscooter-ulykke

Da tre unge kvinder Danske Studenters Roklub for et par år siden var ude og ro i farvandet ud for Hellerup Havn omtrent 150 meter fra land blev deres træbåd pludselig ramt af en vandscooter.

- Det kunne have fået dødelig udgang som ulykken i går, så allerede dengang advarede vi myndighederne om, at der måtte gribes ind. Pigerne i båden var selvfølgelig meget chokerede,  siger Laurits Rauer Nielsen, daværende formand i Danske Studenters Roklub, hvor han stadig er frivillig i roforbundets sikkerhedsudvalg.

 

- Hvis båden var blevet ramt en meter længere agter, var der en roer, var også det gået helt galt, siger Laurits Rauer Nielsen, som er meget chokeret over dødsulykken lørdag aften.

Vi har desværre længe vidst, det ville ende galt, siger han.

Politiet advaret inden dødsulykke: Her er deres svar

Han fortæller, at medlemmer i Danske Studenters Roklub er oprørte over ulykken, men heller ikke overraskede.

 

De drøfter flittigt ulykken i vores Facebook-gruppe.

- Det var dengang åbenlyst, at det var rent held, at vi slap med omfattende materiel skade og ingen tilskadekomne personer, siger Kasper Haagensen, der i dag er formand for Danske Studenters Roklub.

Dengang slap føreren af vandscooteren – en ung mand - med en straf for grov uagtsomhed. Han stak modsat personerne i gårsdagens ulykke - ikke af, men hjalp med redningsarbejdet.

Retten idømte vand-scooterens fører 10.000 kroner i bøde. Samtidig blev han frakendt retten til at føre skib i et år.

Han skulle også sagens omkostninger og havde umiddelbart inden retsmødet betalt 73.000 kroner for reparationen af robåden. Han havde ingen forsikring og måtte selv punge ud.

- Efter ulykken henvendte vi os til de politiske beslutningstagere for at få taget hånd om problemet, og vi opfordrede vores medlemmer til at anmelde ethvert tilfælde af ulovlig jetskisejlads til politiet, siger Kasper Haagensen.

Han fortæller, at politiet generelt har taget godt imod anmeldelserne og er rykket ud, når de havde mulighed for det.

Men desværre viser ulykken i går, at det ikke er nok, at politiet rykker ud, når de får en anmeldelse. Det har heller ikke forhindret ulykken, at myndighederne både har forbudt jetski og sat stramme hastighedsbegrænsninger i Københavns Havn, siger han og opfordrer politikerne til at begrænse jetski-sejlads til lukkede områder.

 

Vandscooter-formand efter ulykke: Sådan skal de bekæmpes

Politiet advaret inden dødsulykke: Her er deres svar