Vanvidskørsel ved vejarbejde

Ud over en betinget frakendelse af kørekortet kan vanvidsbillisten samtidig se frem til en klækkelig bøde på 12.000 kroner

En mand kan se frem til en betinget frakendelse af kørekort, efter han hovedløst havde kørt 154 kilometer i timen gennem en strækning med vejarbejde.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Om hændelsen skriver politikredsen:

'Torsdag aften den 24. september 2020 klokken 2159 fik en medarbejder i Fyns Politis færdselsafdeling sig en overraskelse, da en mand kom bragene igennem en vejarbejdszone på motorvejen ved Blommenslyst. Politimanden fulgte efter bilisten i en af Fyns Politis 'videobiler' på en 3 km lang strækning, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t. på grund af vejarbejde. Bilisten blev målt til at køre 154 km/t., og kørte samtidig alt for tæt på sine medtrafikkanter.'

Ud over den betingede frakendelse af kørekortet kan vanvidsbilisten samtidig se frem til en klækkelig bøde på 12.000 kroner.

'Budskabet fra Fyns Politi er klart: Kør bil når du kører bil, og orienter dig om de regler, der gælder, der hvor du kører. Ved vejarbejde skal der udvises ekstra hensyn til dine medtrafikanter, og de personer der arbejder på vejen,' skriver politiet videre.

Her er forklaringen på bødens størrelse:

Fakta om bødens sammensætning:

- 90-99 procent overtrædelse af hastighedsbegrænsningen koster 4500 kroner. 
- Højhastighedstillæg på 1500 kroner.
- Overtrædelse af hastighed i vejarbejdszone betyder en fordobling af bøden.
- Ydermere giver hastighedsoverstrædelsen en betinget frakendelse af kørekortet.