Vanvittig kørsel: Unge hærgede by og stak af fra politiet i traktor

Et vildt drama udspillede sig tidligere på aftenen i den sønderjyske by Tønder, da to unge skabte skræk og rædsel med en enorm traktor i byen

Har du billeder eller video af episoden eller var vidne til dramaet hører vi gerne fra dig. Send dine billeder/video til 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Alm. takst)

To unge mænd på 19 og 22 skabte lørdag aften skræk og rædsel i Tønder by, da de i en stor, stjålet traktor blev jagtet igennem byen af Syd- og Sønderjyllands Politi.

De unge havde stjålet traktoren i forbindelse med et indbrud på Vennemosevej ved Travsted nær Tønder by omkring klokken 18.10, da en bilist i området tilkaldte politiet, da han mistænkte, at traktoren var stjålet, da han konstaterede, der var smadret en rude i det store køretøj.

Politiet ankom hurtigt til stedet, men de unge nægtede at stoppe den store traktor, som demonstrativt fortsatte sin kørsel mod Tønderby.

Det oplyser vagtchef for Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt til Ekstra Bladet.

- Vores patruljevogn havde ingen mulighed for at stoppe den store traktor, da de unge ikke frivilligt ville gøre hold. Derfor valgte vi kun at følge efter dem, siger Erik Lindholdt, der er rystet over episoden.

Pløjede bil ned
Traktoren fortsatte ind igennem Tønder, hvor den pløjede igennem et helleanlæg og lagde flere lygtepæle ned.

Kort efter måtte en uheldig personbil se sig tromlet ned af traktoren, da den i et kryds i Østergade kørte hen over kølerhjelmen på en bil, hvor den rædselsslagne fører intet andet kunne gøre end håbe på, at han ikke ville blive knust under landbrugmaskinens massive vægt.

Politiet var magtesløse overfor traktoreren.

- Vi forsøgte at få hjælp fra beredskabschefen fra Tønder Brandvæsen for at rekvirer nogle store entreprenørmaskiner, der kunne blokerer vejen for de unge. Men vi nåede det ikke i tide, siger Erik Lindhold.

Slap fra politiet i traktor
Da traktoren kom ud på den anden side af byen drejede den udover nogle marker, hvor politiets patruljevogn ikke kunne følge med.

Med manøvren lykkedes det midlertidig tyveknægtene at slippe fra politiet og det spor af ødelæggelse, de havde trukket med sig gennem byen.

- Inden de kørte fra os havde vi identificeret dem, da folkene i vores patruljevogn kunne genkende dem fra en episode tidligere på dagen. Klokken 19.44 kunne vi så pågribe dem i en lejlighed i Tønder.

- I den forbindelse fandt vi også tyvekoster fra indbruddet på Vindemosevej.

- Det her sker kun i Tønder, konstaterer Erik Lindholdt, der glæder sig over, at ingen kom til skade ved den vanvittige kørsel.

De to mænd på 19 og 22 er anholdt og sigtet for en række forhold. Blandt andet straffelovens §252 for at forvolde fare for andres førlighed.

- De er begge lokale. Føreren var ikke påvirket af alkohol, men vi har endnu ikke fået svar på, om euforiserende stoffer var indblandet.

Mændene kan se frem til en nat i arresten og man vil nu undersøge, om de skal fremstilles i grundlovsforhør søndag.

Har du billeder eller video af episoden eller var vidne til dramaet hører vi gerne fra dig. Send dine billeder/video til 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Alm. takst)