Vanvittige optagelser: Her stopper modige mænd islamistisk knivmand

En person blev dræbt og flere såret, da en mand i går gik amok med en kniv i et supermarked

Følg Krimi

Bevæbnet med tre stole, brosten og bare næver gik flere modige mænd til angreb på gerningsmanden, der stod bag det voldsomme knivstikkeri et supermarked i Hamborg.

Det viser en amatørvideo, optaget fra en bil ikke mange meter derfra:

I videoen kan man se, hvordan gerningsmanden var bevæbnet med en stor kniv, da civile gik til angreb på ham. En af dem, en 35-årig mand, bliver såret, da han begynder at jagte gerningsmanden. (Privatoptagelser)

I videoen kan man se, hvordan gerningsmanden var bevæbnet med en stor kniv, da civile gik til angreb på ham. En af dem, en 35-årig mand, bliver såret, da han begynder at jagte gerningsmanden.

 Tyskland rystet: Frygter endnu et terrorangreb

På optagelserne ser man, hvordan gerningsmanden flygtede til fods, inden han kort tid efter bliver anholdt i en sidegade i nærheden.

De tyske myndigheder gik i alarmberedskab, da gerningsmanden kort efter klokken 15.00 fredag stak sagesløse ned med en stor kniv i et Edeka-supermarked i Fuhlsbütteler Straße i Barmbek-bydelen i Hamborg.

- Manden stak pludselig kunder ned, fortalte et øjenvidne til avisen Bild fredag.

Råbte 'Allahu Akbar'
En 50-årig mand blev dræbt på stedet, mens fire mænd og en kvinde blev såret - heraf en alvorligt.

Gerningsmanden er 26 år og vokset op i de Forenede Arabiske Emirater. skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet har endnu ikke bekræftet, hvorvidt der er tale om et terrorangreb, men ifølge flere tyske medier har øjenvidner oplyst, at gerningsmanden råbte 'Allahu Akbar'. Også en tilstedeværende medarbejder fra Bild skulle have hørt gerningsmanden råbe dette.

Den anholdte er kommet til Tyskland som flygtning, og politiet ransagede derfor lørdag morgen et asylcenter, hvor den formodede angrebsmand boede.

Mand amok med kniv i Hamborg: En dræbt - flere sårede

Forsøgte at deportere drabsmand
Ifølge borgmester Olaf Scholz havde myndighederne forsøgt at deportere den mistænkte angrebsmand. Det var dog ikke lykkedes, fordi manden ikke var i besiddelse af de rette papirer.

Borgmesteren kalder fredagens angreb ondskabsfuldt.

- Det gør mig endnu mere vred, at den mistænkte skulle have været en, der bad om beskyttelse i Tyskland, men som i stedet vendte sit had mod os, sagde han.

Politiet har ikke ønsket at kommentere resultatet af lørdagens ransagning. Den fandt sted på et center i Langenhorn i den nordlige udkant af Hamburg.

Her klokken 12.00 har det tyske politi afholdt pressemøde. Ifølge Reuters så oplyser politiet, at den formodede gerningsmand var kendt af de tyske myndigheder som islamist. Han menes at have haft et religiøst motiv for angrebet, men virker også til at have psykiske problemer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?