Var trætte af livstidsstraf: Så lokkede de indsatte ind i cellen én efter én

To indsatte i et amerikansk fængsel ville have dødsstraf. Så de lagde en grusom plan

Jacob Philip og Denver Simmons sad i fængsel på livstid - de ville hellere dømmes til døden. Foto: Kirkland Correctional Institution via AP
Jacob Philip og Denver Simmons sad i fængsel på livstid - de ville hellere dømmes til døden. Foto: Kirkland Correctional Institution via AP

I april måned blev fire indsatte i Kirkland Correctional Institution i den amerikanske delstat South Carolina myrdet af to andre indsatte.

Hidtil har motivet været ukendt for offentligheden, men nu åbner den ene af morderne sløret for baggrunden for de brutale mord.

Det sker i et interview med nyhedsbureaet AP.

Den indsatte - Denver Simmons - var nemlig ligesom hans medsammensvorne Jacob Philip træt af udsigten til at sidde i fængsel resten af livet, idet de begge afsonede livstidsstraffe.

- Jeg jokede altid med ham - fra tilbage i august, september og oktober i 2015 - at hvis ikke vi skulle dræbe os selv, kunne vi gøre os bemærkede, så at sige, og få dødsstraf, siger Simmons.

De håbede derfor, at de ved at dræbe nogle medindsatte ville blive idømt dødsstraf fremfor de straffe de tidligere var blevet idømt.

Ikke syge nok til hospital
Denver Simmons var blevet dømt for i 2010 at have skudt en 45-årig bekendt ved navn Sheila Faye Dodd. Efterfølgende spiste han en pizza, han havde købt med hendes kreditkort, hvorefter han hentede hendes 13-årige søn og dræbte ham. Dengang erkendte han sig skyldig for på den måde at undgå dødsstraf.

Jacob Philip var ligeledes blevet idømt livsvarigt fængsel for i 2015 at have dræbt sin 26-årige kæreste Ashley Kaney og hendes otteårige datter.

Begge mænd blev indsat på Kirkland Correctional Institution, som er et sted for indsatte med alvorlige, mentale problemer, men som ikke er så psykisk syge, at de har behov for at blive indlagt på et psykatrisk hospital.

Både Philip og Simmons havde opført sig så pænt under deres ophold i fængslet, at de havde fået flere beføjelser, hvilket blandt andet betød, at dørene ind til deres celler var åbne, da de var en form for 'dukse' i deres afdeling.

Lagde grusom plan
Men deres særstatus skulle vise sig at blive fatal for en række andre indsatte. De to dømte mordere var nemlig ikke glade for udsigten til at skulle bruge resten af livet bag tremmer.

- Det er bare ikke et godt sted at leve, du ved, dag ind og dag ud, siger Denver Simmons.

Om morgenen 7. april i år besluttede de sig derfor for at føre deres plan ud i livet.

Oprindeligt havde de tænkt sig at vente til cellerne blev gjort rent, hvor alle dørene var åbne, men i stedet valgte de at skifte strategi den morgen.

- Vi besluttede bare, at vi ville bruge mit værelse. Indtil det var fyldt op. Så ville vi bruge Jacobs. Og det er hvordan det begyndte, siger han.

De udvalgte derefter de ofre, som stolede mest på dem.

Det første offer var John King, som blandt andet sad inde for indbrud og tyveri.

De vidste, han godt kunne lide kaffe, så de lokkede ham ind på værelset under påskud af, at han kunne få kaffe der.

Men i stedet for at få kaffe, blev den spinkle King kvalt af Philip.

John King var det første af i alt fire ofre. Foto: Kirkland Correctional Institution via AP
John King var det første af i alt fire ofre. Foto: Kirkland Correctional Institution via AP
 

Liget gemte de under køjesengen, hvorefter de fortsatte til næste offer, William Scruggs.

Med et tilbud om at få småkager i bytte for at ordne Simmons vasketøj, blev han også lokket ind på værelset. Her blev han kvalt af Simmons ved hjælp af en ledning.

- Han led ikke særlig længe, mand. Jeg ved det lyder lamt. Men han led ikke særlig længe, siger Simmons.

Scruggs' lig blev gemt på underkøjen under et lagen, hvorefter de gik på jagt efter endnu et offer.

Williams Scruggs jagt efter søde sager fra kantinen i bytte for tjanser blev fatalt. Foto: Kirkland Correctional Institution via AP
Williams Scruggs jagt efter søde sager fra kantinen i bytte for tjanser blev fatalt. Foto: Kirkland Correctional Institution via AP
 

Her faldt valget på Jimmy Ham, som de ellers helst ville undgå, da han var kendt for at kunne slås.

Men de lokkede ham alligevel ind på værelset, hvor de hævede, at de havde nogle stoffer, han kunne tage.

Efter lidt kamp lykkedes det at tage livet af Ham ved hjælp af blandt andet et knækket kosteskaft, og de gemte efterfølgende liget ved siden af Scruggs på sengen.

Den kraftige Jimmy Ham var slet ikke på mordernes liste, men han endte alligevel med at blive dræbt i cellen. Foto: Kirkland Correctional Institution via AP
Den kraftige Jimmy Ham var slet ikke på mordernes liste, men han endte alligevel med at blive dræbt i cellen. Foto: Kirkland Correctional Institution via AP
 

Det næste offer - som endte med at blive det sidste - var Jason Howard Kelley, som sad inde for at stikke sin stedsøn med en kniv.

I modsætning til de andre var Kelley ven af de to mordere, på trods af at Simmons mente han var irriterende.

Inde på værelset blev Kelley lokket til at se bag det forhæng, der var blevet hængt op foran de andre lig.

Kelley nåede kun kort at reagere på synet, da han blev smidt på gulvet, hvorefter han blev kvalt med kosteskaftet, inden det blev banket ind i hans øre.

Jason Kelley blev som det eneste af ofrene betragtet som en 'ven'. Foto: Kirkland Correctional Institution via AP
Jason Kelley blev som det eneste af ofrene betragtet som en 'ven'. Foto: Kirkland Correctional Institution via AP
 

På det tidspunkt gad de ikke længere at gemme liget af vejen, og de begav sig ud på gangen for at finde endnu et offer. På det tidspunkt var Philip dog 'blevet træt', og han gad ikke mere.

De gik derfor hen til en vagt og fortalte alt, hvad de havde gjort. Alle fire drab blev begået på under en halv time.

- Ærlig talt kunne vi have dræbt personalet. Men de passede bare deres arbejde, ikke? De folk vi dræbte, uanset om de fortjente det eller ej, var ikke gode, ansete medlemmer af samfundet. Det er ingen af os, ellers ville vi ikke være herinde, siger Simmons, som ikke viser nogen tegn på anger over de mange drab.

Dårlig plan
Simmons fortæller, at han tidligere har prøvet at begå selvmord, men at det ikke var særligt nemt, så det har han opgivet.

Det kan dog også vise sig, at planen om at blive idømt dødsstraf ikke vil lykkes.

Jacob Philip er nemlig erklæret så psykisk syg, at han ikke vil kunne blive idømt dødsstraf. Og for Simmons ser udsigten til at blive dømt til døden heller ikke 'lovende' ud. Delstaten South Carolina har nemlig ikke henrettet nogen i seks år, og de ser ud til at ville opretholde den statistik fremover. Således er en syvdobbelt morder for nylig blevet idømt livsvarigt fængsel frem for dødsstraf.

Simmons kan derfor formentlig se frem til 10 års isolationsfængsel foruden den firedobbelte livstidsstraf, han forventer at få oveni den nuværende dom.

- Jeg gjorde det hele, jeg gjorde det for ingenting. Så det gør det særlig slemt for mig, ik?, lyder det fra den nu seksdobbelte morder.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter