Varetægtsfængslet: Jaloux far bed sin 3 måneder gamle søn

Den sigtede sagde flere gange i retten, at han vil tage sit eget liv

Den 23-årige blev varetægtsfængslet efter retsplejelovens § 262 stk. 1, 2 og 3, der handler om frygt for unddragelse, gentagelse af forbrydelsen og påvirkning af vidner. (Foto: Jens Dige/POLFOTO)
Den 23-årige blev varetægtsfængslet efter retsplejelovens § 262 stk. 1, 2 og 3, der handler om frygt for unddragelse, gentagelse af forbrydelsen og påvirkning af vidner. (Foto: Jens Dige/POLFOTO)

En 23-årig ung ustraffet mand fra Spanien blev søndag i Københavns dommervagt varetægtsfængslet til den 19. marts, sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 244 om vold.

Den 23-årige erkendte i retten, at han lørdag formiddag havde bidt sin kun tre måneder gamle søn hårdt i venstre arm, fordi han følte sig magtesløs, frustreret og jaloux på barnet.

- I forstår ikke, hvordan det er derhjemme, sagde den unge mand grædende i retten. Han havde det tydeligt meget dårligt og sagde flere gange, at han lider af klaustrofobi og ville begå selvmord.

Samfund Flere sager om vold mod helt små børn

Anklageren måtte inden retsmødet gik i gang i går i dommervagten på Københavns Politigård uddele lommetørklæder til den stærkt påvirkede unge mand.

Den 23-årige, der er spansk statsborger, men har boet i Danmark sammen med en dansk kæreste siden begyndelsen af 2014, gav en detaljeret forklaring om livet som nybagte forældre, hvor den ene part i forvejen har det dårligt og lider af depression.

Den unge mand kom til Danmark i marts 2014. Hans kæreste havde betalt billetten, forklarede han, og samme dag han ankom, blev kæresten gravid.

- Jeg ville egentlig ikke til Danmark. Jeg har været her tidligere, og dengang fik jeg også en depression.

Sundhed Flere babyer tvangsfjernes lige efter fødslen

- Hvordan er dit forhold til dit barn?, ville anklageren vide.

- Jeg føler ikke, det er mit barn, sagde den unge far grådkvalt. 

- Der er X (red. navnet på moderen) og familien, og jeg er bare ved siden af. Der er ikke brug for mig, sagde den sigtede, der arbejder som rengøringsassistent.

Krimi Masser af mishandlede spædbørn

Da anklageren ville vide, hvad der præcist var sket i går, sagde den 23-årige:

- Jeg var meget ked af det og depressiv. Så tog jeg ham. Jeg var jaloux på ham. Og så bed jeg ham her, sagde den 23-årige og pegede på sin venstre arm.

Den 23-årige havde bidt sin lille dreng i armen gennem blusen, så der to timer efter var tydelige bidemærker, da politiet ankom, efter at moderen havde tilkaldt dem.

Moderen havde dog taget fotos af den lille og bidemærkerne allerede klokken 10.35. 

- Jeg græd og bad om tilgivelse, og sagde til X, at det var bedre, om jeg rejste væk.

Den 23-årige begyndte at søge efter flybilletter på nettet. Ifølge hans eget udsagn for at provokere sin kæreste, som ifølge den sigtede sagde, at hun elskede ham og ikke ville være alene med barnet.

Ifølge politirapporten har hun forklaret, at den 23-årige også tidligere har været voldelig overfor sit barn og bl.a. kastet det ned i sofaen.

Den sigtede afviste dog, at dette havde været hårdt.

Frustrationerne kom bl.a. når den lille græd.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg havde aldrig tid til mig selv mere. Jeg arbejder og skulle træning, sagde den 23-årige grådkvalt.