Varselsskud standsede 22-årig biltyv: Kørte med politibetjent dinglende ud af vindue

En 22-årig mand kræves her til formiddag varetægtsfængslet, efter at han i aftes ellers forsøgte at køre fra politiet i stjålet bil

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 22-årig mand fra Aarhus blev tirsdag klokken 21.22 anholdt, efter at han kort forinden havde forsøgt at køre fra politiet på Engdalen i Grenaa i en bil, som politiet formoder, at han har stjålet i Aarhus.

Han fremstilles onsdag formiddag i grundlovsforhør ved Retten i Randers, hvor politiet vil kræve ham varetægtsfængslet.

Det fortæller kommunikationsansvarlig ved Østjyllands Politi, Marianne Morgen, til Ekstra Bladet.

Der måtte varselsskud til at standse den 22-årige, fortæller hun også.

Den 22-årige, der ved en tidligere lejlighed var blevet frakendt retten til at køre bil, er ud over en sigtelse for brugstyveri af bilen også blevet sigtet for at køre bil uden kørekort og under påvirkning af alkohol og euforiserende stoffer. Men værst af alt i forhold til hans chance for at slippe for at blive varetægtsfængslet er nok, at han er blevet sigtet for vold mod tjenestemand i funktion.

Betjent ville tage bilnøgle
Under forsøget på at slippe fra politiet er der ifølge politiet sket det, at han bakkede sin bil tilbage, mens en betjent hang og dinglede med sin krop inde i den stjålne bil, men med benene ud af vinduet.

Sådan sad betjenten, fordi han ifølge politirapporten havde rakt overkroppen gennem vinduet for at få fravristet manden hans bilnøgle.

Først da betjentens kollega afgav et varselsskud med sin tjenestepistol foran køleren på den stjålne bil, valgte den 22-årige at standse. Inden da havde han bakket den stjålne bil ind i patruljebilen.

Det er uvist, hvordan den 22-årige forholder sig til den sigtelse.

16-årig pige sigtet
Ud over den 22-årige er også en 16-årig pige fra Odder blevet sigtet i sagen, erfarer Ekstra Bladet.

Hun sad på passagersædet i bilen og er ligesom den 22-årige blevet sigtet for vold mod tjenestemand i funktion. Men hun kræves ikke fængslet.

- Hun er blevet sigtet, fordi hun sad i bilen. Vi vil senere finde ud af, hvad der skal ske med hende. Også fordi hun er så ung, som hun er. Det bliver i givet fald en opgave for de sociale myndigheder, forklarer Marianne Morgen til Ekstra Bladet.

Det Uafhængige Politiklagenævn, der er sat i verden til at efterforske forbrydelser begået af politibetjente, er på grund af varselsskuddet blevet orienteret af Østjyllands Politi om hændelsen.

Indtil videre har klagenævnet ikke rettet henvendelse til politiet med besked om, at de vil gå ind i sagen for at efterforske, hvad der er sket.

Der er ingen oplysninger om tilstanden hos politibetjenten, der fik en ufrivillig køretur.