Vej-vrede eskalerede: Bilist truet med økse

22-årig mand varetægtsfængslet i ti dage sigtet for vold og forsøg på grov vold

Ved du noget? Tip os på mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (alm. SMS-takst)

De fleste kender til frustrationer i trafikken. Heldigvis bliver de vrede følelser ofte udløst ved fagter og skældsord og meget sjældent ved vold.

Det var dog tilfældet for en 45-årig mand, der fredag middag måtte værge sig, da en 22-årig mand pludselig trak en økse frem fra bilen og begyndte at slå frem for sig.

Det oplyser Københavns Politi til Ekstra Bladet.

- Forinden har der været en trafik-mæssig uoverensstemmelse mellem de to mænd, og da begge holder ind til siden og går ud af deres biler, eskalerer situationen, fortæller Henrik Vedel, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Episoden fandt sted på Islevhusvej i Vanløse, hvor flere beboere og bilister var vidner til økseoverfaldet.

- Gerningsmanden slår flere gange ud efter den 45-årige, men rammer ikke. Det lykkedes på et tidspunkt den 45-årige at vriste øksen fra ham, men det får så gerningsmanden til slå fra sig, forklarer efterforskningslederen. 

Det 45-årige offer blev ramt af et enkelt knytnæveslag i ansigtet, før den 22-årige ifølge politiet flygtede fra stedet i sin bil.

Optaget på video
Politiet har efterfølgende fået flere henvendelser fra vidner, som har optaget og taget billeder af overfaldet, og det førte til anholdelsen af den 22-årige lørdag. 

Den 22-årige, økse-viftende bilist blev derfor i dag fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for vold og forsøg på grov vold. Han blev varetægtsfængslet i ti dage under bestyrket mistanke.

Det er ikke første gang, at hidsige bilister er tyet til vold overfor andre medtrafikanter. I januar i år blev mand fra Holbæk overfaldet og fik senere smadret sin forrude med et jernrør, da en rødglødende medtrafikant skulle have afløb for sine frustrationer.

Vej-vrede eskalerede: Bilist truet med økse

Se situationen her

Ole blev udsat for vejvrede: Rasende bilist gik amok med jernrør

Samme måned blev en 19-årig mands bil raseret på Amagermotorvejen, da en bilist først slog på bilens forrude og senere sparkede sidespejlet af, fordi han mente, at den 19-årige havde kørt for tæt på ham.

Vild vejvrede: Rødglødende mand smadrede min bil på motorvejen

Ved du noget? Tip os på mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (alm. SMS-takst)