Ven i sorg over brand: Samler penge ind til de efterladte

Du kan fra mandag eftermiddag støtte familierne til ofrene fra dødsbranden i Nakskov på facebook-gruppen 'For de efterladte'

pårørende mindes ofrene for dødsbranden. Nu starter ven til Viktor og Tobias' familie indsamling til støtte for de efterladte. (Video: Per Rasmussen)
Følg Krimi

Lars’ nære ven Michael Baruch er dybt rystet over den tragiske brand, der fredag  kostede de to drenge Viktor og Tobias livet og tre andre. Viktor og Tobias havde nemlig en særlig plads i Michael Baruchs hjerte.

- Jeg har passet både Viktor og Tobias, fra de var helt små. Jeg har fulgt med i, hvordan de voksede op, og jeg kun sige, at de var nogle fantastiske og dejlige drenge, siger Michael Baruch til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Der er ingen ord, der beskriver det her. Jeg har en kæmpe klump i halsen. Det er dybt tragisk det, der er sket. Den familie har betydet alt for mig. Det er det værste, jeg kan forestille mig.

Derfor vil Michael Baruch nu gøre alt for at hjælpe de efterladte videre i deres liv. Først og fremmest starter han mandag eftermiddag en indsamling under navnet ’Til de efterladte’ på Facebook. Her kan man donere penge til de pårørende, så de ikke skal lide økonomisk nød midt i den store sorg.

Vil hjælpe økonomisk
Vennen forklarer, at han vil dele det indsamlede beløb op i tre lige store kuverter. Vennen Lars skal have en af dem, Lars’ ekskone, der var mor til Viktor og Tobias, den anden, og endelig skal Thomas Sørensens efterladte have en kuvert.

– Jeg vil gå over og give dem en kuvert hver og sige, ’jeg ved godt, at jeres børn ikke kan købes tilbage, men her er lidt til at hjælpe jer økonomisk’. De skal ikke gå og tænke på, hvordan de får til begravelsen, de har nok om ørerne.

– Jeg håber på, at det kan være med til at hjælpe Lars og de andre familier lidt videre. Lars har kun det tøj, han har på nu. Jeg håber, at han kan få skabt et godt hjem igen uden at skulle tænke på det økonomiske.

Taknemmelig for hver en krone
Michael Baruch fortæller, at han indtil videre ikke har nogle mål for, hvor meget det kan lykkes at samle ind. Han vil dog være taknemmelig for hver en krone, som folk vælger at donere til de efterladte for den tragiske brand.

Ud over at samle penge fortæller Michael Baruch, at han vil gøre alt for at støtte de efterladte, når de får brug for det.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+