Ven: Jonas kunne ikke finde hjem

Soldater leder efter forsvunden kollega

(Video: Ernst van Norde)

Soldater fra Dragonregimentet i Holstebro gennemsøgte mandag eftermiddag minutiøst et stort plantageområde ved Nibsbjergvej i det vestlige Holstebro i forsøget på at finde konstabel Jonas Hedegaard Hansen, 21, der forsvandt fredag morgen omkring klokken fire.

- Jonas plejer nok at kunne styre sin brandert og finde sin seng, siger overkonstabel Peter G., da Ekstra Bladet møder ham under eftersøgningen i skoven. Han har gennem et år arbejdet sammen med Jonas på kasernen i byen og uddyber:

Jonas Hedegaard Hansen er ikke set siden en bytur i Holstebro natten til fredag. (Politifoto)
Jonas Hedegaard Hansen er ikke set siden en bytur i Holstebro natten til fredag. (Politifoto)

- Torsdag aften var vi i byen for at fejre, at nogle af os var blevet udnævnt til overkonstabler. Samtidig havde vi fri om fredagen.

De unge mennesker gik på River Saloon på Den Røde Plads og på værtshuset Tobaksfabrikken på det nærliggende Brotorvet.

Ringede til ven
Herfra forlod Jonas Hedegaard stedet ca. kl. fire og blev kort efter set ved rundkørslen, hvor vejene fra Ringkøbing og Herning mødes. Siden har der ikke været aktivitet på konstablens mobiltelefon.

Jonas Hedegaard Hansen er ikke set siden en bytur i Holstebro natten til fredag. (Politifoto) Krimi Politiet: Jonas kan være alle steder

- Men lige inden ringede han til en kammerat og fortalte, at han ikke kunne finde vejen hjem. Han var gået i den forkerte retning i forhold til sit hjem, siger vennen Peter G. og fortsætter:

- Jonas skulle fredag besøge en kammerat i København. Men da han ikke dukkede op, ringede kammeraten til Jonas´ mor og spurgte, hvor han blev af. Moderen blev urolig og skrev på Facebook, om nogen havde set hendes søn. Der kom ingen reaktioner.

I går ledte politiet med hunde flere steder i skovområder ved landevejen til Ringkøbing – altså i modsat retning af, hvor Jonas bor i det nordlige Holstebro.

- Det er ikke sikkert, han var på vej hjem. Han kunne også være på vej til kasernen, hvor han også havde tilknytning, siger efterforskningsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi, Kenneth Rodam, til Ekstra Bladet.

Leder i vandet
Politiet frygter, at Jonas Hedegaard Hansen er faldet i Storåen, der løber gennem det centrale Holstebro. Søndag morgen begyndte folk fra Beredskabsstyrelsen at finkæmme å-bredderne, mens dykkere blev sendt i vandet for at lede efter den forsvundne. Samtidig har en af hærens helikoptere både søndag og mandag kredset i luften over åløbet.

På land fortsatte politi med hunde at søge med assistance fra både Nordjyllands Politi og Østjyllands Politi.

Jonas Hedegaard Hansen beskrives som en altid positiv fyr. (Foto: Politifoto) Krimi Barndomsven om forsvundne Jonas: Han er altid positiv og glad