Ven om Madsen: Jeg vil gerne besøge ham

Vennen har svært ved at forholde sig til de voldsomme anklager mod Madsen

Peter Madsens ven, Jens Falkenberg, der var med til at bygge Nautilus, fortæller her om, hvordan det var at vidne i retten. Video: Linda Johansen
Følg Krimi

Peter Madsens gode ven var meget påvirket, efter han havde afgivet sit vidneudsagn i retten i går.

– Jeg savner min ven. Og nu sidder Mengele (tysk nazi-læge, red.) deroppe....eller nu sidder Peter der. Jeg savner da min kammerat, siger Jens Falkenberg med henvisning til, at han og Peter Madsen ofte gav hinanden nazi-inspirerede øgenavne.

Han har endnu ikke taget stilling til, om han stadig er Madsens ven.

– Det er det, jeg bokser med. Jeg er stadig venner med den Peter, jeg kan huske. Og ham Peter, der har gjort de her ting, kender jeg slet ikke. Og det er den samme person, så det er svært at forholde sig til.

– Hvis du får et brev fra Peter Madsen i morgen, hvor han beder dig komme og besøge sig, hvad vil du så sige?

– Jeg hælder mest til, at jeg vil tage ind og besøge ham. Jeg er i tvivl, men jeg tror, at de der femten år og nysgerrig og for mig handler det også om at bearbejde det. Så jeg tror, at det kan være sundt.

Han har svært ved at finde ud af, hvordan han skal reagere på de barske anklager mod Peter Madsen, som han har kendt i 14-15 år.

– Jeg kan næsten ikke forholde mig til det. Jeg kender Peter som en hyggelig fyr, der er vild med sin kat og Snøfler, og lige pludselig er han anklaget for at have parteret en sød, ung pige. Det er ikke til at fatte. Det er så bizart. For os, der har kendt ham i mange år, er det mærkeligt at forholde sig til. Der er lidt begravelse over det, siger han.

Foto: Sonny Windstrup
Foto: Sonny Windstrup
 

Jens Falkenberg forklarede i retten, i modsætning til andre vidner, at han havde hørt Peter tale om at bygge træhylder i ubåden. Faktisk var det Falkenberg, der skulle bygge dem.

Den del med hylderne er vigtig, fordi anklagemyndigheden mener, at Peter Madsen medbragte blandt andet saven på ubåden, fordi han havde planlagt drab.

Hyldeprojektet blev dog aldrig til noget, og Falkenberg kan ikke forklare, hvorfor Madsen skulle medbringe en sav i ubåden, fordi det ville være naturligt at lave savearbejdet oppe på land. Der er heller ikke fundet træplader i ubåden.

Anklageren viste ham også den halv meter lange skruetrækker, som er magen til den, som Peter Madsen har forklaret, at han købte i BILTEMA og tog med om bord på ubåden. Han har forklaret, at han skulle bruge dem som jordspyd til at måle afstande på havbunden.

Jens Falkenberg sagde, at det godt kunne være et realistisk formål.

- Vil det være almindeligt at tilspidse dem, spurgte anklageren.

- Nej, det kan jeg ikke se. Jeg ville synes, det var helt unødvendigt, svarede han.

Det er Betina Hald Engmark, der kører forsvaret for Peter Madsen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Det er Betina Hald Engmark, der kører forsvaret for Peter Madsen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Madsen-sagen: Forsvarer såede tvivl om dødsårsag

Her bliver han reddet op: 'Vi var mere rystede end Peter Madsen'

Her er detaljerne: Derfor stak jeg Kim

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+