Annonce:
Annonce:

Veninde frygtede drabs-tiltalt barnebarn

Den 73-årige farmor havde ofte blå mærker og fortalte om vold i hjemmet, lød det fra en veninde i dag retten

- Hun bad mig om at være hans reserve-farmor, når hun døde. Men det turde jeg simpelthen ikke, fordi jeg vidste, hvad han gjorde ved hende, fortalte kvinden i retten. (Illustration: Bitsch)
- Hun bad mig om at være hans reserve-farmor, når hun døde. Men det turde jeg simpelthen ikke, fordi jeg vidste, hvad han gjorde ved hende, fortalte kvinden i retten. (Illustration: Bitsch)
Annonce:
Følg Krimi

Retten på Frederiksberg (Ekstra Bladet): En veninde til den 73-årige farmor, som blev fundet dræbt tidligere i år, fortalte i dag, hvordan hun oplevede de kaotiske familieforhold, der med højest sandsynlighed kulminerede i drab.

- Hun havde ofte blå mærker, når hun besøgte mig, fortalte veninden til dommere og nævninge i sagen.

- En dag kom hun også med et blåt øje. Jeg vidste, at de slog hende derhjemme, fortsatte veninden med henvisning til det 20-årige barnebarn, der er tiltalt for drabet, og dennes far.

Dræbt farmor kæmpede for sit liv

Mishandling og vold
Ifølge vidnet var det ellers gået godt, da barnebarnet og faren i 2011 flyttede fra polen til Danmark for at bo hos farmoren.

Men forholdet blev hurtigt forpestet og bittert, og så begyndte det, som ifølge vidnet, var en systematisk mishandling af den ældre kvinde.

Annonce:

- Hun fortalte, at hun ofte blev slået og smidt ind på et lille værelse, og at hendes nerver blev presset af, at hele hendes lejlighed blev vandaliseret af de to, fortalte vidnet om tiden, hvor både kvindens søn og barnebarn boede hos farmoren indtil sønnens død i 2014.

Skulle dø af kræft
Veninden kunne også fortælle at 73-årige Barbara Rasmussen seks måneder før sin død havde fået konstateret terminal kræft. En oplysning som også kom frem under en gennemgang af obduktionen af kvinden tidligere i dag.

- I starten af i år fik hun så at vide, at hun kun havde få måneder tilbage at leve i, fortalte veninden, som sidst så den 73-årige kvinde i live 3. februar i år, og dermed en lille måned før kvinden blev slået ihjel i sit hjem i København.

Tiltalt for at dræbe farmor: Video viser ophidset skænderi før drab

- Der kom hun hjem til mig og var i en form for chok-tilstand, fordi hun havde fået den nyhed, fortalte veninden, som også forklarede, at hun klart kunne huske den dag, blandt andet fordi hun skriver dagbog hver eneste dag.

Annonce:

Og på trods af de kaotiske familie-forhold var det ifølge vidnet især spørgsmålet om barnebarnets fremtid i Danmark, som lå den kræftsyge farmor på sinde.

- Hun bad mig om at være hans reserve-farmor, når hun døde. Men det turde jeg simpelthen ikke, fordi jeg vidste, hvad han gjorde ved hende, fortalte kvinden i retten.

Forfalskede skaderne
Også en ven til det 20-årige barnebarn var tidligere i dag kaldt ind som vidne. Den unge mand var - som de involverede i drabssagen - også af polsk afstamning og kendte barnebarnet fra en sprogskole i Danmark.

Vidnet støttede op om den forklaring, det 20-årige barnebarn gav i sagens første retsmøde, der pegede på farmoren, som misbrugeren i hjemmet.

- Jeg hørte nogle gange om problemerne. F.eks. fortalte han, at hans farmor ikke kunne lide ham, og at hun nogle gange gjorde skade på sig selv og efterfølgende sagde, at han havde gjort det, lød det fra vennen.

Under de to vidneforklaringer sad den drabstiltalte med hovedet bøjet og kom kun få gange med små udbrud.

Annonce:

Tiltalt for at dræbe sin farmor: 'Hun kunne ikke lide mig'

Den 20-årige har under sin varetægtsfængsling opholdt sig på en psykiatrisk afdeling, hvor han har modtaget behandling, herunder også elektrochok, som ifølge barnebarnet har ødelagt hans hukommelse omkring drabet.

Sagen forventes at finde sin afslutning i morgen, hvor et nævningeting sammen med tre domsmænd skal tage stilling til, om det 20-årige barnebarn dræbte sin farmor med forsæt eller om han - som han selv hævder - handlede i selvforsvar.

Ekstra Bladet følger sagen...

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: