Veninde med rørende hilsen fra Fyn til 'hemlen': - Jeg elsker dig

Borgerne i Kirkeby er stadig i chok, efter en 47-årig mand fra lokalområdet tirsdag tog livet af sine to børn og derefter begik selvmord

En rørende hilsen til den afdøde pige på seks år. Foto: Tim Kildeborg Jense
En rørende hilsen til den afdøde pige på seks år. Foto: Tim Kildeborg Jense

I en lille stråtækt villa i Kirkeby på Fyn blev to børn på seks og otte år tirsdag fundet dræbt. I villaen boede de sammen med deres 47-årige far, som også blev fundet død på adressen.

Ifølge politiet har faderen først taget livet af sin datter på seks år og søn på otte år, hvorefter han har begået selvmord.

Da den triste nyhed bredte sig onsdag, gled flagene på halv overalt i Kirkeby og hos de omkomnes naboer.

Torsdag er hele egnen omkring Kirkeby stadig dybt berørte over den tragiske sag. Flagene er stadig på halv hos flere borgere og hos Kirkeby Kirke, og mængden af blomster og hilsner til de to afdøde børn foran deres tidligere hjem bliver ved med at vokse.

Her har klassekammerater fra Issø-skolen, hvor børnene gik i henholdsvis anden og nulte klasse, og andre bekendte dagen igennem været forbi med hjerteskærende hilsener til deres to kammerater, som på tragisk vis er blevet taget fra dem.

En rørende hilsen til den afdøde pige på seks år. Foto: Tim Kildeborg Jensen
En rørende hilsen til den afdøde pige på seks år. Foto: Tim Kildeborg Jensen
 

- Kære K (pigens navn udeladt, red.). Jeg savner dig, men jeg håber, at du har det godt oppe i 'hemlen'. Hvis du savner mig, så skal du bare huske, at jeg elsker dig, og vi kan også tale sammen. Det er ærgerligt, at du er død, skriver en veninde blandt andet til den afdøde pige.

Flere har lagt rørende hilsner til de afdøde børn. Tim Kildeborg Jensen
Flere har lagt rørende hilsner til de afdøde børn. Tim Kildeborg Jensen
 

- Vi er i chok, fordi I alle er døde. Vi er rigtig kede af det. Vi håber, at I får det godt, skriver en række andre bekendte i et rørende brev, der er pyntet med hjerter.

Naboer i chok
Ekstra Bladet har torsdag været i kontakt med Bjarne Grønholt, der er nabo til familien og har kendt både faderen og børnene temmelig godt.

- Det er en trist situation, men familien har givet udtryk for, at de gerne vil have ro fra pressen, så det vil jeg respektere, og derfor har jeg heller ikke lyst til at kommentere mere på det, siger han til Ekstra Bladet og henviser i stedet til et interview, han tidligere har givet til Fyns Amts Avis.

Her fortæller Bjarne Grønholt, at faderen til de to børn var en rigtig flink fyr.

- Det her har sgu slået benene væk under mig. Han (faderen, red.) var en rigtig hyggelig gut, som jeg tit snakkede med, når han gik forbi med sin schæfer og sine børn, siger Bjarne Grønholt til mediet.

Naboen fortæller desuden, at de i Kirkeby har et stærkt sammenhold, og at de hvert år holder både jule- og påskefrokost sammen, hvor den 47-årige familiefar også plejede at deltage.

På gerningsstedet har flere venner og bekendte været forbi og lagt blomster og breve. Foto: Tim Kildeborg Jensen
På gerningsstedet har flere venner og bekendte været forbi og lagt blomster og breve. Foto: Tim Kildeborg Jensen
 

Børnene betød alt
Ifølge Bjarne Grønholt fyldte børnene alt i mandens liv.

- Der var ikke det, han ikke gjorde for de børn. Kørte på ATV sammen med dem. Og så kommer han hjem fra en påskeferie og slår dem ihjel. For fanden da - det må jo have slået fuldstændigt klik for ham, siger han.

Ekstra Bladet var onsdag i kontakt med en nabo, der ikke ønskede at stå frem med navn eller foto. Han fortalte, at bruddet mellem børnenes mor og den 47-årige mand havde hårdt på manden, som for anden gang oplevede en skilsmisse.

Lokale samler ind
På Facebook har en række lokale torsdag oprettet en støttegruppe til de afdøde børns mor.

I beskrivelsen til gruppen står der, at formålet med gruppen er at samle penge ind til moderen, så hun kan give sine børn en værdig afsked.

'At hun (moderen, red.) får muligheden for at give børnene den afsked, hun ønsker til sine børn, men også at kunne give hende tid og hjælp til at komme tilbage til et liv med mening', står der om gruppens formål.

Til Ekstra Bladet fortæller Sabine Haahr Henriksen, der er medstifter af Facebook-gruppen, at de med gruppen ønsker at gøre hverdagen en anelse lettere for moderen, der lige nu går igennem en ufattelig svær tid.

Hilsner og blomster på gerningsstedet. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Hilsner og blomster på gerningsstedet. Foto: Tim Kildeborg Jensen
 

- Hun har mistet alt. Vi vil gerne støtte hende, så hun kan få økonomisk ro i denne periode, hvor hun ikke er i stand til at passe sit arbejde, siger hun og fortæller, at der i gruppen allerede er blevet samlet over 13.000 kroner ind.

Ifølge Sabine Haahr Henriksen er hendes familie ligesom alle andre i Kirkeby stærkt påvirkede af situationen. Hun bor selv tæt på de afdøde og har kendt dem.

- Jeg har selv to børn, der er ramt af sorg over at have mistet deres venner. Så jeg vil fokusere på det, der for mig er det vigtigste lige nu.

Dødstidspunkt fastlagt
To patruljevogne fra Fyns Politi blev tirsdag eftermiddag kaldt ud til adressen i Kirkeby.

Alarmopkaldet kom fra bekymrede pårørende, der reagerede, fordi ingen af børnene var kommet i skole efter påske. Da betjentene ankom til adressen, knuste de en rude i den låste fordør med en urtepotte.

Da de kom ind i huset, fandt de ligene af de to børn og den 47-årige far. Ifølge politiet er det angiveligt familiemæssige uoverenstemmelser, der ligger til grund for drabene.

Efter en lang række undersøgelser onsdag og torsdag, har det været muligt for Fyns Politi at fastlægge et dødstidspunkt.

- Vores retsmedicinske undersøgelser har vist, at døden er indtruffet tirsdag. Det er der ingen tvivl om, siger efterforskningsleder Jack Liedecke til Ekstra Bladet.

Stille om dødsårsag
Hos Fyns Politi ønsker de på nuværende tidspunkt ikke at oplyse mere omkring dødsårsagen.

- Af hensyn til familie og pårørende vil vi ikke komme med detaljer om dødsårsagen. Det er for at beskytte dem, men vi efterforsker sagen som et dobbeltdrab, siger Jack Liedecke.

Så du kan heller ikke sige noget om, hvorvidt der er blevet anvendt et våben af en art?

- Nej, for på den måde vil jeg også komme ind på dødsårsagen.

Ifølge Jack Liedecke er Fyns Politi fortsat i gang med de tekniske undersøgelser i sagen.

- Før de er afsluttet, vil vi ikke komme med nye informationer, siger han.

Ekstra Bladet har torsdag været i kontakt med flere familiemedlemmer samt Kirkeby Sogn, men ingen af dem har haft lyst til at udtale sig om sagen.