Veninde så drabet på 'Drenge-Betina': Hun var trængt op i en krog

Betina Emilie Jensen sad på badeværelsesgulvet og kunne intet stille op, da 29-årig overfaldt hende med en kniv, beskriver vidne til drabeligt knivstikkeri

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): En veninde til den 39-årige Betina Emilie Jensen var vidne til dele af det blodige knivstikkeri, der natten til 26. november sidste år kostede den tidligere thaibokser livet.

Det forklarede hun i retten mandag, hvor hun slog skår i den forklaring, den 29-årige selv har givet i retten tidligere på dagen. Ifølge ham skete drabet i selvforsvar, fordi han blev lokket i baghold på toilettet og overhældt med knytnæveslag, før han kunne nå at tænde lyset.

Da slagene ikke stoppede, da han truede med at trække en kniv, følte han sig nødsaget til det, forklarede han.

Men sådan oplevede det kvindelige vidne, der var en del af selskabet i lejligheden på Hjulmagerstien, ikke situationen.

- Betina var ked af noget, han (tiltalte, red.) havde sagt om hende, og hun ville gerne snakke med ham, forklarede veninden, som var i stuen, da den drabstiltalte ankom om natten sammen med sin kæreste. Han gik mod toilettet, mens hans kæreste kom ind i stuen.

'Hun kunne intet gøre'
- Vi hørte et kæmpe brag og glas, der smadrede. Så jeg løb derud og så, at han stod over hende med en kniv og stikker hende. Betina er trængt op i en krog og sidder fastlåst mellem væggen og toilettet, hun kunne intet gøre, forklarede veninden, der desuden var sikker på, at lyset var tændt.

Slog Betina ihjel: Hun brød de kriminelles kodeks

- Jeg ved ikke, hvor mange gange han stak hende. Jeg så måske tre stik, og så kunne jeg høre, at Betina gispede, lød det videre. Efterfølgende løb hun ind i stuen og råbte til de to andre piger, der var til stede i lejligheden, at der skulle tilkaldes en ambulance.

Også den drabstiltaltes kæreste, som ligeledes vidnede mandag, forklarede, at hun så den 29-årige stikke Betina Emilie Jensen flere gange.

Ville beskytte sig med dameblad
Veninden, som var sammen med Betina hele aftenen, forklarede også, at den 39-årige eksbokser forud for knivstikkeriet havde taget et dameblad fra lejligheden og stukket det ned i bukserne, så det sad som en form for beskyttende skjold op af hendes mave.

- Det gjorde hun, 'hvis han nu havde en kniv', forklarede veninden - og det var de sidste ord, hun hørte sin veninde gennem mere end 15 år sige.

Dømt og drabssigtet afsonede sammen

Veninden til den tidligere Danmarksmester i thaiboksning løb, efter den drabstiltalte havde forladt lejligheden, ud på toilettet igen og påbegyndte førstehjælp.

- Jeg flytter glasskår og prøver at give hende hjertemassage og binde håndklæder rundt om hendes håndled. Men der er ikke noget at gøre, forklarede den tydeligt berørte veninde i retten.

Risikerer forvaring
Den 29-årige blev senere på natten fundet i en lejlighed i nærheden - smurt ind i blod og med kniven i sine underbukser, fremgik det af anklagerens fremlæggelse af sagen.

Han risikerer en forvaringsdom, hvis han bliver kendt skyldig i overlagt drab. Hans forsvarer har omvendt påstået straffrihed på baggrund af nødværge.

Stak 'Drenge-Betina' ihjel: Jeg frygtede for mit liv