Veninde ville lægge sit liv i hænderne på drabstiltalt

Kollega og veninde mener, at gruppe af sygeplejersker nærede stor foragt for drabstiltalt sygeplejerske.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

En nær veninde og kollega til en i dag drabstiltalt sygeplejerske er ikke i tvivl.

Den 31-årige kvinde, der i mere end 14 måneder har været spærret inde i en celle under anklage for patientdrab, er uskyldig. Muligvis er hun offer for et komplot. Det var essensen af det vidneudsagn, hun fredag leverede ved Retten i Nykøbing Falster, da hun var indkaldt for at vidne i den usædvanlige drabssag.

- C (den tiltalte, red) er kærlig og omsorgsfuld. Hun er der for sine patienter, sine venner og sin familie. Jeg ville til hver en tid lægge mit liv i hendes hænder, forklarede den høje, korthårede kvinde fra vidneskranken.

Sygehusdirektør Arne Cyron hørte ikke om mistanken mod den tiltalte sygeplejerske, fortalte han i retten. (Foto: Per Rasmussen og privatfoto) Krimi Vidne skulle underminere kronvidne i sygeplejerskesag

Den tiltalte nægter sig da også skyldig i alle anklager. Hun mener, at sagen bunder i ondsindet sladder og jalousi blandt sygeplejerskerne på Nykøbing F. Sygehus. Og den teori er veninden tilsyneladende klar til at bekræfte.

- C og jeg var populære. Det er ikke, fordi jeg skal sidde og pudse glorien. Men vi var vellidte blandt andre ansatte og hos Falck-redderne. Det kunne godt skabe noget jalousi, sagde vidnet.

Vi var sprælske og livlige

I den forbindelse nævner hun en håndfuld navne fra hver af de to grupper, som hun mener eksisterede på sygehusets akutafdeling. Den anden gruppe tæller blandt andet sygeplejersken PL, der i første omgang sørgede for, at den tiltalte blev meldt til politiet.

Anklager Michael Boolsen har dog svært ved at tro, at splittelsen kan have været så stor, at nogen skulle kunne finde på at beskylde hinanden for at slå patienter ihjel.

Sygehusdirektør Arne Cyron hørte ikke om mistanken mod den tiltalte sygeplejerske, fortalte han i retten. (Foto: Per Rasmussen og privatfoto) Krimi Sygehusdirektør vidste intet om mistanke mod sygeplejerske

- Kan man forestille sig, at nogle af kollegerne skulle ønske at skade hinanden? Var der had?, ville anklageren vide.

- De brød sig ikke om os. Der var noget jalousi i forhold til, at vi var populære. Vi var nogle sprælske, livlige, glade piger, lød svaret fra vidnet.

Den 31-årige sygeplejerske er tiltalt for med dødelige doser af medicin at have dræbt tre ældre patienter og for at have forsøgt at dræbe en fjerde.

Særligt det påståede drabsforsøg har fået stor opmærksomhed, da kollegaen PL mener, at hun tidligt om morgenen 1. marts 2015 afslørede den tiltalte stående bøjet over patienten med to store sprøjter.

Kort tid efter fik den ældre kvinde respirationsstop og måtte genoplives.

Fredagens retsmøde er det 19. i drabssagen. I alt er der planlagt 32 retsdage med forventet dom i slutningen af juni.