Veninden tog på homoklub: Jeg frygter, hun er død

Mens politiet arbejder på at identificere ligene på natklubben Pulse i Orlando, Florida, venter pårørende på nyt om deres kære

Gay Pride i LA. Folk vil ikke lade holde sig tilbage trods terror

ORLANDO, FLORIDA (Ekstra Bladet): Antonette Gonzales har i timevis ventet bag politiets afspærringer i håb om at høre nyt om veninden Alicia, der har været savnet siden massakren på homoklubben Pulse natten til søndag.

Hun fortæller til Ekstra Bladet, at hun frygter, at veninden, en transseksuel, er blandt de mange ofre, som endnu ikke er identificeret.

- Vi har ikke hørt fra Alicia, siden hun sagde, at hun gik på klub lørdag aften, siger Antonette Gonzales med træthed i stemmen.

Se interviewet med Antonette Gonzales her.

Hun fortæller, at hendes nevø også befandt sig på natklubben, men at han gik hjem ti minutter før, gerningsmanden åbnede ild mod de feststemte gæster.

- Gudskelov slap han ud i tide, siger Antonette Gonzales, der holder en plakat, der henviser til #Orlandostrong. Hendes ven, Rafael Martinez, har selv dekoreret en plakat med ordene:

- Bed for håb og en bedre verden. Bed for Orlando.

Antonette Gonzales og Rafael Martinez udtrykker solidaritet med ofrene for massakren på Pulse - en natklub for homoseksuelle i det centrale Orlando. (Foto: Mikkel Selin)
Antonette Gonzales og Rafael Martinez udtrykker solidaritet med ofrene for massakren på Pulse - en natklub for homoseksuelle i det centrale Orlando. (Foto: Mikkel Selin)
 

Ekskonen bekræfter, at Omar Mateens familie kommer fra Afghanistan (Foto: Myspace.com). Terror Ekskone til formodet massemorder: Han var voldelig og slog mig

50 mennesker mistede livet, mens mindst 53 blev såret i masseskyderiet, der er det værste i USA's historie. Massakren har chokeret indbyggerne i Orlando, hvor alle flag er hejst på halv stang.

- Folk er vrede og forvirrede. De kan ikke forstå, at denne person ønskede at tage deres liv. De er meget kede af det, siger Antonette Gonzales til Ekstra Bladet.

Folk tænder lys for ofrene i Orlando. (Foto: AP)
Folk tænder lys for ofrene i Orlando. (Foto: AP)
 

Politiet har slået jernring om gerningsstedet, hvor 50 mennesker mistede livet. (Foto: Mikkel Selin)
Politiet har slået jernring om gerningsstedet, hvor 50 mennesker mistede livet. (Foto: Mikkel Selin)

Foreløbig har myndighederne kun offentliggjort navnene på otte personer, da arbejdet med at identificere de dræbte og underrette de pårørende tager tid.

Politiet har identificeret gerningsmanden som den 29-årige amerikanske statsborger Omar Mateen.

Motiver er endnu uklart, men politiet har bekræftet, at Omar Mateen midt i myrderierne ringede til alarmcentralen og svor troskab til Islamisk Stat og dets leder.

Foto: Philip Davali og Provatfoto Krimi Danske bøsser chokerede efter massakre: Her tør vi ikke rejse hen

Ifølge amerikanske medier er Mateen født i New York i 1986. Hans forældre kom til USA fra Afghanistan i 1980'erne.

Familien flyttede senere til Fort Pierce, der ligger to timers kørsel syd for Orlando, og her havde Omar Mateen tilsyneladende en ganske almindelig opvækst.

 

Men de seneste år er han kommet i myndighedernes søgelys. Forbundspolitiet, FBI, mistænkte, at han sympatiserede med muslimske ekstremister.

FBI afhørte ham første gang i 2013, da han over for kolleger tale begejstret om, at han havde tilknytning til militante.

To gange blev Omar Mateen afhørt af FBI, men sagen blev lukket, oplyste ledende FBI-agent Ronald Hopper på et pressemøde i Orlando.

Politi, byens borgmester, FBI og adskillige andre aktører holdt søndag pressemøde. (Foto: AP) Terror Far til formodet terrorist: Han var vred på homoseksuelle

I 2014 blev Mateen igen afhørt af FBI, men heller ikke denne gang kom der noget ud af myndighedernes anstrengelser.

For få dage siden kunne Mateen derfor uhindret og helt lovligt købe de to halvautomatiske skydevåben, som han brugte til massakren, bekræfter FBI-agent Ronald Hopper.

Et par af politiets teknikere tager en pause i arbejdet. (Foto: AP)
Et par af politiets teknikere tager en pause i arbejdet. (Foto: AP)