Venindernes gribende farvel til dræbte Lisa: - Du er taget fra os

De efterladte har svært ved at finde ord for den ondskab, der har vist sit ansigt i Västergötland, hvor den kun 17-årige Lisa Holm blev fundet myrdet i fredags

BLOMBERG/SKÖVDE (Ekstra Bladet): De skulle have fulgtes ad på livets rejse mange år frem. Men for Lisa Holm endte rejsen alt for tidligt.

Kun 17 år gammel blev hun myrdet og fundet på en landejendom midt i den sydvestsvenske idyl, og tilbage står udover hendes nærmeste familie alle veninderne.

’Vores elskede Lisa. Vi kommer til at savne dig hver dag i en evighed. Livet er farveløst uden dig. Du er taget fra os’, lyder bare en af de efterladte pigers hilsner.

Hele Sverige er berørt af den tragiske sag. (Foto: Rumle Skafte) Krimi Svensk politi i rørende Lisa-brev: Sverige er standset

Kortet, som dækker halvdelen af en brun bamses ansigt, er i lighed med de mange andre håndskrevet og garneret med et hjerte.

Ordene er få, for pigerne kan ikke finde ord for den tragedie, der har ramt Västergötland og påvirket resten af Sverige og Skandinavien.

Teenagepigerne er ikke rigtig voksne – ikke rigtig børn. De er alt for unge til at stifte bekendtskab med den ondskab, som deres venindes død vidner om også findes i verden.

’Lisa – at du ikke er her iblandt os – dine nære og kære… er så grusomt uretfærdigt, at jeg savner ord’, er ordene på et lille kort, der ligger sammen med et bundt lyserøde roser.

Det er i laden i baggrunden, at politiet har gravet størstedelen af jorden op. (Foto: Rumle Skafte) Krimi Lisa-sagen: Politiet graver lade op

Lisa Holm. (Politifoto)
Lisa Holm. (Politifoto)
 

'Hvor var Gud?'

Hilsnerne bugner både foran Café på Klostret, hvor Lisa arbejdede og sidst blev set i live, ved landejendommen, hvor hun efter fem dages intens eftersøgning blev fundet død, og i hjembyen Skövde, hvor hendes familie nu er efterladt i afgrundsdyb sorg.

’Lisa, Lisa. Hvor var Gud? Når du havde allermest brug for ham. Livet er ikke retfærdigt. Dyb og varm medfølelse, har Weronica og Stefan med store bogstaver skrevet på et kort, som søndag eftermiddag var hæftet fast på kanten springvandet i Skövde centrum.

Ekstra Bladets udsendte snakkede med præst Karin Långström Vinge før mindehøjtideligheden. (Foto: Rumle Skafte) Krimi Sverige mindes Lisa: 'Vi slår tilbage med kærlighed'

Springvandet hedder Livets Brønd og var lørdag aften samlingssted for en mindre mindehøjtidelighed for Lisas venner og bekendte.

I dag er mængden af hilsner og blomster vokset, ligesom flere kæmper med følelserne og at tænde lys i sommerblæsten på Rådhustorget i Skövde.

Her ligger også Sankta Helena Kyrka, som søndag var fyldt med lokale til en mindegudstjeneste for Lisa.

Herunder kan du se nogen af de rørende hilsner:

(Billeder af Christina Ehrenskjöld)

1 af 3 En voksende mængde blomster og hilsner ligger ved springvandet i Skövde centrum. (Foto: Rumle Skafte)
2 af 3 
3 af 3