Venner i sorg over dræbt popband: Troede det var en joke

Popbandet Viola Beachs tragiske død i Sverige har skabt stor sorg blandt vennerne i hjembyen Warrington, England

Her kan du se optagelser fra ulykkestedet. Video: Aftonbladet
Følg Krimi

Det skulle være begyndelsen på deres internationale gennembrud. Men i stedet endte det med en tragisk bilulykke ved en motorvejsbro i byen Södertälje i nærheden af Stockholm natten til lørdag.

Det britiske popband Viola Beach kørte i kanalen og bandets fire medlemmer guitarist og sanger Kris Leonard, guitarist River Reeves, bassist Tomas Lowe, trommeslager Jack Dakin og deres manager Craig Terry mistede alle livet.

Den svenske avis Expressen har besøgt bandets hjemby Warrington, der ligger mellem Manchester og Liverpool i det nordvestlige England.

Popband styrtede 25 meter ned og døde: Her er deres sidste billede

Elskede øl og sjov
Her de mødt flere fra bandets vennekreds, der søndag var samlet på baren The Lounge for at udbringe en sidste skål og lytte til Viola Beach' muisk.

- Drengene elskede at drikke øl og have det sjovt. Jeg tror ikke, at det ønskede, at vi alle samme sad der hjemme og græd. De ville have os til at gå ud, hygge os, tage en drink, danse uden tøj på og opføre os som idioter. Så det er det mindste, vi kan gøre for dem, siger vennen Adam Lawson til den svenske avis.

Dødsulykken skete omkring klokken 02.30 natten til lørdag, da Viola Beach' tourbus kørte igennem en barriere og ud over en bro. Broen var angiveligt ved at lukke, efter at den havde været åben for at lade et skib sejle igennem.

Britisk band: Døde få timer efter deres første store koncert i udlandet

Artiklen fortsætter under billedet:

Billede fra ulykken i Sverige (Foto: AP).
Billede fra ulykken i Sverige (Foto: AP).
 

Vidste at der var sket noget
Vennen Ash Morris fortæller, at han havde været i kontakt med bandmedlemmerne kort før ulykken.

- De viste billeder af den bil, som de havde lejet. Det var meget bedre end den de plejede at køre rundt i herhjemme. Efter det hørte jeg ikke fra dem i ti timer. Jeg vidste, at der var sket noget, for det var usædvanligt, at jeg ikke hørte fra dem i så lang tid, siger den 30-årige ven og beskriver det øjeblik, hvor han hørte den tragiske nyhed, som han var sikker på måtte være en joke.

- Jeg sværger, at jeg brød sammen. Så begyndte alle at skrive til mig. Jeg ville ikke tro på, at det var rigtigt, og det er stadig ikke gået helt op for mig, hvad der er sket, siger han til Expressen.

Festival-arrangør: 'De var så forventningsfulde'
Bandet havde inden ulykken spillet koncert i byen Norrköping på festivalen 'Where's the music'. 

Festival-arrangør Folkert Koopmans modtog lørdag beskeden om dødsulykken.

- Desværre lader den tragiske hændelse, hvor fire bandmedlemmer og deres manager døde, til at være sand. Det er forfærdeligt. En ufattelig tragedie, siger han og fortæller, at han så bandet give koncert fredag aften.

- Det var faktisk første gang, at de spillede uden for Storbritannien. De var så forventningsfulde. Mine tanker går til deres familier og venner, siger Folkert Koopmans til Aftonbladet.

Viola Beach skulle lørdag aften have opvarmet for det britiske band Blossoms ved en udsolgt koncert på en klub i Guildford, Storbritannien.

Showet blev dog aflyst nogle timer før start på grund af 'uforudsete omstændigheder', skrev klubben ifølge Aftonbladet på sin Facebook-side.

På nippet til gennembrud
Koncerten i Sverige var den første uden for deres hjemland, og bandet var spået store chancer for et gennembrud i branchen.

- De var på nippet til et gennembrud i musikindustrien, siger musikfotograf Melani Smith om bandet til Daily Mirror og fortsætter:

- Jeg havde æren af at fotografere en af mændene, Tomas, for måneder tilbage på min første band-fotoshoot. Han var den sødeste fyr, man overhovedet kunne møde. hvil i fred, Tom, du var den bedste model den dag, siger hun om bandets bassist Tomas Lowe.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.