Venner reddede kæntret familie i land: Vi gjorde bare det, vi skulle

En færge og en tysk båd sejlede begge hen mod den kæntrede båd, men da de ikke var i stand til at hjælpe med andet end at give læ, sejlede de begge videre

Makkerparret Singh Bhullar og Ove Huus. Foto: Henrik Dreyer-Sørensen.
Makkerparret Singh Bhullar og Ove Huus. Foto: Henrik Dreyer-Sørensen.
Følg Krimi

En ganske almindelig aftentur på vandet fra Svendborg til Skarø udviklede sig tidligere på måneden mere dramatisk, end Ove Huus og Singh Bhullar kunne have forestillet sig.

Da de to herrer sejlede forbi campingpladsen i Rantzausminde, opdagede de en familie ligge i vandet med redningsveste på.

- Det var helt tilfældigt, at vi opdagede dem. Vi så den kæntrede jolle, og da vi så kom tættere på, kunne vi se, at de lå ved siden af i vandet, fortæller Singh Bhullar til Ekstra Bladet.

En færge og en tysk båd sejlede begge hen mod den kæntrede båd, men da de ikke var i stand til at hjælpe med andet end at give læ, sejlede de begge videre.

Artiklen fortsætter under billedet...

Vejret var fint, da de to venner tog ud for at sejle, men pludselig tog vinden til og gjorde det svært at hjælpe familien. Foto: Henrik Dreyer-Sørensen.
Vejret var fint, da de to venner tog ud for at sejle, men pludselig tog vinden til og gjorde det svært at hjælpe familien. Foto: Henrik Dreyer-Sørensen.

Både Ove Huus og Singh Bhullar er frivillige ved Svendborg Museum. Tidligere har Singh Bhullar arbejdet som radio-officer ved den danske flåde, og han vidste derfor, hvad de skulle gøre for at redde familien op i båden.

Men det skulle vise sig at blive en udfordring for dem begge.

- Det blæste meget, så det var svært at få dem ombord. Heldigvis var Ove god til at få os tæt på familien, så vi kunne hjælpe dem - og det var vigtigt, for vandet var koldt, fortæller Singh Bhullar.

Vil ikke være helt
Efter en halv time lykkedes det makkerparret at hjælpe familien ombord. Først blev det mindste barn hevet op på båden, hvorefter mor og den ældste datter ved fælles hjælp fulgte trop.

Den yngste datter var blevet afkølet af at ligge så længe i det kolde vand, og hun fik derfor en såkaldt nødjakke på, som lå i båden. Familien blev derefter sejlet tilbage til campingpladsen, hvor de selv var i stand til at gå i land.

Dagen efter ringede moderen og takkede de to mænd for indsatsen. Alligevel nægter Singh Bhullar, at de to skulle være et par af hverdagens helte.

- Vi gjorde bare det, vi skulle, siger han.

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.