Venner tiltalt: Kørte om kap med 150 km/t og dræbte knallertkører

71-årig havde ikke en chance, da han blev torpederet bagfra under to unges væddeløb

Omstændighederne ved ulykken i Broby på Fyn er meget skærpende, mener anklagemyndigheden.
Omstændighederne ved ulykken i Broby på Fyn er meget skærpende, mener anklagemyndigheden.
Følg Krimi

To kammeraters vanvittige væddeløbskørsel i to biler i Broby på Fyn endte ifølge tiltalen i tragedie, da en af bilerne med mindst 145 km/t ramte en knallert bagfra, og dræbte den 71-årige knallertkører på stedet.

Nu kræver anklagemyndigheden ved Fyns politi de to unge på 18 og 19 år idømt fængselsstraffe, og de skal have frakendt førerretten for groft uforsvarlig kørsel. Sagen starter ved retten i Svendborg i dag.

Den 19-årige, der kørte ulykkesbilen og havde en passager med, har siddet varetægtsfængslet siden ulykken, der skete den 19. juni kl. 23.23 på Odensevej 12 i Broby.

Han kræves dømt for uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder ved hensynsløs kørsel, men også den 18-årige skal idømmes fængsel for at have udsat uskyldiges liv og førlighed for fare under vanvidskørslen.

De to unge bilister nægter sig skyldige.

Politi sigter for trafikdrab: Teenager kørte om kap med 150 km/t

Kapkørslen skete over en strækning på cirka 12 kilometer fra Stenløsevej ved Skt. Klemens til Fangelvej ved Fangel og videre til Odensevej.

På strækningen fra Stenløsevej til Fangel er der en hastighedsbegrænsning på 60 km/t, men de to unge ræsede, ifølge tiltalen, af sted med mindst 120 km/t og gentagne gange overhalede de hinanden.

Videre fra Fangelvej til Odensevej kørte kammeraterne mindst 150 km/t, selv om der er en hastighedsgrænse på 80 km/t. Her gik der ifølge tiltalen for alvor ræs i kørslen, da den 18-årige overhalede kammeraten med 150 km/t, hvorefter den 19-årige også satte farten op for igen at overhale kammeraten.

artiklen fortsætter under billedet

Strækningen, hvor de to venner kørte ræs med op til 150km/t wr på cirka 12 km. På Odensevej ud for 12 gik det galt, og en 71-årig knallertkører betalte med sit liv for de unges kapkørsel.
Strækningen, hvor de to venner kørte ræs med op til 150km/t wr på cirka 12 km. På Odensevej ud for 12 gik det galt, og en 71-årig knallertkører betalte med sit liv for de unges kapkørsel.
 

Bilerne lå blot fem-seks meter mellem hinanden under vanvidskørslen på den offentlige vej. Sekunder før knallertkøreren blev dræbt nåede den 18-årige lige at undvige ham, men det gjorde den 19-årige, som kørte få meter bagefter, ikke.

Bilisten ramte knallertkøreren direkte bagfra. Den 71-årige blev slynget af knallerten og var dræbt på stedet. Han kørte i sydvestlig retning mod Broby. I selve ulykkesøjeblikket var bilens fart mindst 145 km/t, lyder det i anklageskriftet. Det har bilinspektøren beregnet.

Knallertkører kørt ihjel af ung bilist

I grundlovsforhøret efter ulykken erkendte den 19-årige, at han kørte ulykkesbilen med cirka 150 km/t, da han ville overhale kammeraten. Han erkendte også, at han havde røget hash et døgn før ulykken, men når sagen kommer for retten i Svendborg onsdag er der ikke rejst tiltale for kørsel i påvirket tilstand.

Politiets vurdering af bilerne høje hastighed bygger blandt andet på vidneforklaringer og de skader, som opstod på ulykkesbilen og knallerten ved påkørslen.

I første omgang rejste politiet kun sigtelse mod den 19-årige fører af ulykkesbilen. Men efterforskningen førte til, at også den 18-årige blev sigtet og nu tiltalt efter straffelovens § 252 om at bringe uskyldiges liv og førlighed i fare. Strafferammen er alvorlig: Op til otte års fængsel.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale