Vennerne ville på diskotek: 15-årig pige forfalskede pas

Den 15-årige pige blev idømt 14-dages betinget fængsel for dokumentfalsk. Hun ændrede sine venners fødselsdato i deres pas, så de fremstod ældre

Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

En 15-årig pige fra Horsens er blevet idømt 14 dages betinget fængsel for medvirken til forsøg på dokumentfalsk.

Pigen ændrede fødselsdatoer i flere af sine jævnaldrende veninder og venners pas, så de fremstod ældre, end de var. I alt redigerede hun i otte pas.

Årsagen var, at vennerne og veninderne gerne ville gå i byen på diskotek og få lavet tatoveringer.

Det oplyser anklagerfuldmægtig i Sydøstjyllands Politi, Bjørn Dahl Larsen til Ekstra Bladet.

Pigen var for retten i sidste uge, hvor hun forklarede, at det var hende, der skulle redigere i vennernes pas, fordi redigering var en fritidshobby for hende.

Amatør-agtigt
Den 15-årige fra Horsens fik sendt billeder af passene over Facebook, hvorefter hun ændrede i fødselsdatoen, så vennerne fremstod ældre end de var.

- Redigeringen bar dog et amatøragtigt præg. Man kunne godt se, at det var redigeret, fortæller Bjørn Dahl Larsen.

Politiet fik i 2015 et anonymt tip, hvorefter de ransagede den 15-åriges hjem. På pigens computer fandt man flere billeder af forskellige pas.

Ifølge den 15-årige vidste hun slet ikke, at det var ulovligt. Det fandt hun først ud af, da politiet ransagede hjemmet.

Vennerne gik fri
Både hende og vennerne blev sigtet i sagen, men kun den 15-årige blev dømt.

- Vennerne nægtede at have gjort brug af passene. De fortalte, at de skiftede mening efter, de havde fået passene retur, fortæller Bjørn Dahl Larsen.

Påtalen mod vennerne frafaldt, da man ikke kunne bevise, at vennerne havde brugt deres redigerede pas.

Den 15-årige fik 14 dages betinget fængsel ved Retten i Horsens. Hun blev kun dømt for dokumentfalsk, da vennerne aldrig brugte passene.